Gyakran visszatérő dugulás? Mire utalhat?

2021. augusztus 18.
232
a visszatérő dugulás okának megtalálása

Alapérvényű igazság, hogy bárminemű probléma megoldásának a legegyszerűbb módja a megelőzés. Ez ugyanúgy megállja a helyét a dugulások esetében is. Nálunk teljesen mindegy, hogy egy profi csapatot keres a vízvezetékek állapotának felmérésére, vagy már megtörtént a baj és duguláselhárítás a cél, cégünkre minden esetben számíthat!

A makacs dugulások fő mozgatórugói


A következőkben felsorolunk néhány olyan dolgot, ami a visszatérő, makacs dugulásokért felelős lehet.  

Elöregedett csőhálózatok

Egy visszatérő dugulás az esetek túlnyomó többségében sajnos arra utalhat, hogy bizony csőtörés, csőrepedés van a rendszerben. A régebbi építésű vízhálózatok már nem felelnek meg a mai modern kor elvárásainak. Sok esetben itt már több évtizedes csővezetékekről van szó, amelyek nagyon sérülékenyek, könnyen törnek, porlanak. Az elöregedett csőhálózatok tehát számos nem kívánt problémát okozhatnak a tulajdonosoknak csak úgy, mint a visszatérő dugulások. Ebben az esetben a dugulás megszüntetése csak ideiglenes megoldást nyújt, és a csőhálózati elemek újbóli kiépítése lesz a cél. 

Kivitelezési hibák, nem megfelelő szakember választás

Sajnos előfordulhat az is, hogy a korábbi kivitelező okoz tartós problémát. Ezt általában a nem megfelelő szakember választás (avagy a szerelési hiányosságok) vagy a silány minőségű anyagok beépítése okozza. A túl kicsi vagy éppen túl nagy csőátmérő mellett érdemes megemlíteni az idomok hibás beszerelését és a csővezetékek lejtését is. Az utóbbinak például 0,0003-1,0% kell lennie attól függően, hogy milyen a cső anyaga és mit szállítunk benne.  Ha ez az érték túl alacsony, akkor a víz csak nagyon lassan tud távozni, ha pedig túl magas, akkor maga mögött hagyja a hordalékot, nem kívánt dugulást okozva ezzel. Így tehát sajnos korábbi kivitelezési hibák miatt is előfordulhat a visszatérő dugulás. Az ilyen esetekben kizárólag a csővezetékek cseréjével orvosolhatjuk a már meglévő hiányosságokat. Mindig érdemes olyan szakember segítségét igénybe venni, aki nagy múltú tapasztalattal és referenciamunkákkal is rendelkezik. Egy megfelelően kivitelezett csatornahálózathoz hosszú évekig nem szükséges duguláselhárító szakembert hívni, mert csak a legritkább esetben dugul el.


 
bármikor hívható gyorsszolgálat
0-24 órában hívható gyorsszolgálat a profi vízvezeték szerelő csapatunk bevonásával!

Otthoni „megbotlások”

Természetesen maga a felhasználó is bőven hozzájárulhat ahhoz, hogy dugulás alakuljon ki a rendszerben. Valamilyen idegen tárgy kerül a mosdóba, nem öblítjük le elegendő vízzel a WC-t, nem használunk szűrőt a zuhanyzóban, vagy tele megy a lefolyó a sűrű állagú tisztító, tisztálkodó szerekkel. Ezeknél az „akut” eseteknél azonban pusztán egy olyan egyszeri problémáról van szó, amely könnyen kiküszöbölhető egy kis odafigyeléssel. 

Ahol egyszer dugulás volt, ott másodjára is lesz


Immáron láthatjuk, hogy egy kivitelezési, vagy elöregedett csőhálózat miatt is felléphetnek olyan nem várt problémák, amelyek szakember közbelépését igénylik. Amíg a dugulás fő oka nincs kiiktatva, addig hiába hívjuk ki mindig a duguláselhárító szakembert, a probléma folyamatosan vissza fog térni. Egy visszatérő dugulás esetén a tüneteket általában csak rövid távon tudja megoldani a szakember, a probléma forrása azonban továbbra is nyitva áll. Abban az esetben, ha a visszatérő dugulás rendszeres vendége otthonunknak, úgy sajnos előfordulhat, hogy a duguláselhárítás rendszeres kiadás lesz a tulajdonos számára. Előzze meg a bajt vagy kezelje a jelenleg fennálló problémát a lehető legbiztosabb módon! Ha már megtörtént a baj, akkor a nap 24 órájában a helyszínre sietünk!

Nálunk teljesen mindegy, hogy mosdó, mosogató, kagyló vagy csak gerincvezeték dugulásról van szó, a tapasztalt kollégáink igen hamar felderítik, hogy mitől keletkezik egy-egy dugulás a rendszerben. Ennek feltérképezésére a csatorna kamerázás módszerét alkalmazzuk. A mai modern technológiáknak hála, ma már semmi szükség a burkolatok, falak teljes lebontására, hiszen pontosan meghatározható a probléma helye. A profi Rothenberger gépek segítségével egy gyors és megbízhatóan pontos eredményt kaphatunk a csövek állapotáról. Abban az esetben, ha valóban csőtörésről, repedésről van szó, akkor egy előzetes időpont egyeztetést követően, kicseréljük a sérült csövet. 

Kérje duguláselhárítás szolgáltatásunkat

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!