Mikor indokolt a régi vízcsövek cseréje?

2021. november 15.
29
időnként szükséges a vízcsövek cseréje

Előbb vagy utóbb, de minden lakástulajdonosnak legalább egyszer túl kell esnie a vízvezetékek cseréjén. A vízcsövek korszerűsítése nemcsak akkor válhat szükségessé, ha koruknál fogva megérettek a búcsúra, de akkor is, ha egy teljes fürdőszoba felújításról van szó. Amennyiben egy profi vízvezeték szerelő csapatra bízná ezt a feladatot, keresve sem találhatna jobb helyet, mint a Dénes Építőipari Kft.!

Az elavult vízvezetékek csapdájában


A vízvezetékek folyamatos terhelésnek vannak kitéve. Ha éppen nem a zuhanyzóban folyatjuk a vizet, akkor a mosógépünk, mosogatógépünk végzi el helyettünk a próbatételt. A csövek idővel elöregednek, illetve a folyamatos hőmérséklet-és nyomásingadozás miatt, különféle sérülések jelennek meg rajtuk. Arról nem is beszélve, hogy működés közben vízkövesedés, rozsdásodás, és szennyeződés is felléphet. Az elöregedett vízhálózatok leggyakoribb jele, hogy visszatérő dugulásokkal, vagy csökkenő víznyomással találkozunk. Persze a listát lehetne még sorolni, hiszen legrosszabb esetben egy hirtelen jött csőtörés fogja jelezni számunkra, hogy már réges-rég el kellett volna végezni a korszerűsítést. És hát ki szeretne egy teljesen elázott lakásba hazacsöppeni?

Sokan teljes joggal idegenkednek a régi vízcsövek cseréjének gondolatától, hiszen egy ilyen projekt bizony fal-és burkolatbontással jár. Az elöregedett, akár több évtizedeket is meghaladó csövekhez általában már csak akkor nyúlnak a tulajdonosok, ha olyan probléma lép fel a rendszerben, amely szinte ellehetetleníti a vízszolgáltatást. Habár egy ideig lehet halogatni a korszerűsítését, nem érdemes sokáig húzni a dolgot, mert végül nagyobb baj kerekedhet belőle. A régi vízhálózatok cseréjével, végre leszámolhatunk a túlkoros vízcsövek miatt fellépő problémákkal. 

Amikor időszerűvé válik a vízvezetékek cseréje


Kiváló minőséget nem lehet elvégezni olajozott eszközpark és szakértői gárda nélkül. Cégünket hosszú évek kitartó és szorgalmas munkája tette versenyképes szereplővé a vízvezeték szerelés színterén. Ha minket bíz meg a teljes csőrendszer cseréjével, akkor biztosíthatjuk, hogy gyorsan, hatékonyan és profi módon végzünk otthonában!

vízvezeték csere profi szakemberrel
Egy profi szakember segítségével hatékonyan és minőségi módon oldhatjuk meg a vízvezeték szereléssel kapcsolatos feladatokat

Ha ugyan még problémamentes, de már túl régi a vízhálózat 

A vízvezeték szerelő szakemberek javaslata alapján, akkor is érdemes elgondolkodni a cserén, ha egyébként nincs különösebb probléma a régi vízvezetékekkel. A régebbi építésű lakásokban sokszor olyan építészeti elemek, vízhálózatok köszönnek vissza, amelyek gyakran egyidősek magával az épülettel. A régi vízvezeték hálózatok cseréjének a szükségessége elsősorban a vízvezetékek, elemek életkorától függ. A vízvezeték rendszerek várható élettartama ugyanis 20-30 év körül mozog. Ha ennél idősebb rendszerekkel állunk szemben, akkor számos olyan nem kívánt probléma léphet fel, amely sok fejfájást okoz majd a tulajdonosoknak.

Ha panel fürdőszoba felújítás a cél

Amennyiben régóta élünk az adott ingatlanban, előfordulhat, hogy a jelenlegi fürdőszoba már nemcsak nekünk nem felel meg, de a mai modern kor elvárásainak sem. A panel fürdőszoba felújítás pedig a teljes vízvezetékrendszert is érintheti, ha komplett átalakításról van szó. A felújítás kapóra jöhet abban az esetben, ha egyébként nem szívesen nyúltunk volna hozzá a vízvezetékekhez. Ilyenkor ugyanis, elengedhetetlen lesz a bontási folyamat, így két legyet üthetünk egy csapásra. A lakásunk vízvezetékeit tehát akkor a legérdemesebb helyrepofozni, ha egyébként is bontással járó munkálatok lennének terítéken.

Ha használt lakást vásárolnánk

A használt lakások népszerűsége jelentősen megugrott mind a bérlői, mind pedig a saját lakásra vágyók körében. A vízvezetékek, vízhálózatok az épületek azon részei, amelyek a szem számára rejtve maradnak. Mivel kívülről nagyon nehéz, vagy egyáltalán nem is lehet megállapítani, hogy milyen állapotban vannak, a csatornakamerázás módszerét alkalmazzuk. A módszer azért is nagyon kedvelt megoldás, mert felesleges bontási munkálatok nélkül állapíthatjuk meg a megvásárolni kívánt lakás csőrendszerének állapotát. Ha pedig egy hibás csővezeték cseréjére vagy egy későbbi felújításra, átalakításra kerülne sor, akkor pontosan tudjuk, hogy hol nyúljunk hozzá a rendszerhez.

+36 70 672 0299

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!