Milyen gyakran érdemes felülvizsgálni a szennyvízcsövek állapotát?

2021. augusztus 27.
223
fontos a szennyvízcsövek vizsgálata

Valóságos rémálommá nőheti ki magát, amikor az ember rájön, hogy bizony megint dugulás van az otthonában. Ha szeretnénk megkímélni magunkat az ilyen és ehhez hasonló helyzetektől, akkor érdemes rendszeresen felülvizsgáltatni a vízvezetékek állapotát. Erre keresve sem találhatnánk jobb megoldást, mint cégünk csatorna kamerázás módszere.

Mi az a csatorna kamerázás?


A technológiai fejlődésének köszönhetően, ma már a csővezetékek belsejét anélkül vehetjük szemügyre, hogy ehhez bármilyen felfordulás keletkezne az otthonunkban. A csatorna kamerával történő vizsgálata az egyik leginnovatívabb módszer erre a feladatra, amelyet cégüknél nem véletlenül építettünk be az elérhető szolgáltatásaink közé. A vékony csőre szerelt apró kis kamerával már olyan helyekre is beférkőzhetünk, ahol egyébként esélyünk sem lenne bármilyen más eszközzel, hiszen bontásra lenne szükség. 

A módszer során egy speciális kamerát vezetünk be a csövek belsejébe, mely LED-lámpával van felszerelve annak érdekében, hogy megvilágítsa nekünk a járatokat. Amíg a kamera halad előre a csövekben, addig a szakemberünk egy külső monitoron követi végig annak útját. A kamerára szerelt méterszámláló segítségével, mm pontos jelentést kaphatunk az aktuális lokációról is. A módszerrel egy pontos helyzetjelentést érhetünk el a szennyvíz csövek műszaki és általános állapotáról, mindezt anélkül, hogy feleslegesen meg kellene bontani a burkolatokat. 

Hogyan végezzük mi?


Cégünk több évtizedes szakmai tapasztalattal és egy profi vízvezeték szerelő csapattal vállalja a csővezetékek duguláselhárítását, melynek bontásmentes lebonyolításához a kamerás csővizsgálat módszerét vetjük be. A modern Rothenberg eszközeinknek hála, a csatorna, szennyvízcsövek kamerázása gyors, megbízható és pontos eredményt ad számunkra. A módszerünk segítségével, a beltéri burkolat fölösleges bontása nélkül térképezzük fel a dugulás pontos helyét, és a csőjáratok műszaki állapotát.  A több típusú kamerarendszernek köszönhetően, az 50-es méretű csövektől egészen az ipari méretekig válik lehetővé a kamerás csővizsgálat. Nálunk nem kell többé napokat, vagy akár heteket várnia arra, hogy valaki kiérkezzen otthonába. A 0-24 órában hívható gyors szolgáltatásunk segítségével, a hívást követő 1 órán belül ki tudunk menni a helyszínre.


 
szennyvízcsövek belső állapotának vizsgálata
Szerezzen be megbízható információkat a szennyvízcsövek belső állapotáról!

Milyen gyakran érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?


A gyakoriságot tekintve érdemes különbséget tenni egy hirtelen jött probléma kivizsgálása és egy általános állapotfelmérés, megelőzés között. 

Aktuálisan fennálló probléma esetén

Ha konkrét problémával állunk szemben, akkor ott nem kérdés, hogy azonnal szükség lesz a csatorna megvizsgálására. Amennyiben makacs dugulással, csőtöréssel, csőrepedéssel szembesülünk, akkor érdemes minél előbb időpontot egyeztetni a probléma pontos helyének és okának feltárására. Abban az esetben, ha még a többszöri duguláselhárítás után is fennakadás van a rendszerben, akkor ott sajnos a csőtörés lehet a ludas. De ilyen további baljós árnyak lehetnek a gyökérbenövések, a vizesedés a falakban, vagy a furcsa talajmozgás a kertben.

Konkrét cél esetén

Az egyik leggyakoribb eset az ingatlan vásárlás. Mivel még a többszöri utána érdeklődést követően sem lehetünk egészen biztosak abban, hogy milyen állapotok uralkodnak a falakon belül vagy a talpunk alatt, érdemes utánajárni a csatorna kamerával történő kivizsgálásával. De ugyanez lehet igaz például egy felújítás, bővítés esetében is, hiszen nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen a csövek lejtése, hol fut a csatorna nyomvonala, milyenek az illesztések, vagy nincs-e valahol benőtt gyökérzet. 

Előre ütemezett megelőzés esetén

Pusztán megelőzés céljából is érdemes fontolóra venni a csatorna kamerás vizsgálatának lehetőségét, még akkor is, ha látszólag semmi probléma nincs a csövekkel. Létezhetnek olyan rejtett, a használat során nem feltétlenül észrevehető hibák, sérülések a csövekben, amelyek idejében felderíthetők a módszer segítségével. Ennek hála például egy visszatérő dugulást, vagy egy komolyabb csőtöréssel járó káresetet is megspórolhatunk magunknak. Az ilyen esetekben, évente egy alkalommal javasoljuk, hogy időt szakítson erre. Ha odafigyelünk ennek fontosságára, akkor később számokban mérhető összegeket spórolhatunk meg a kiadásainkon, hiszen nem kell többé a csövek állapota miatt aggódnunk. 

Csatorna kamerázás szolgáltatásunk

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!