Szennyvízcső, csatorna kamerázás

Budapesten, illetve Pest és Fejér megyében - 0-24 elérhető

csatorna kamerázás

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

Ezért érdemes minket választania:


  • Modern Rothenberg épületgépészeti eszközökkel dolgozunk
  • Az 50-estől az ipari cső méretekig vállaljuk a csatorna kamerázás feladatainak ellátását
  • Kamerás csővizsgálat által bontás nélkül megvizsgáljuk, hogy milyen a cső minősége, lejtése, nem-e kontrás a vezeték, ha igen, mi okozza
  • A kamerás csatornavizsgálat által meghatározzuk a v ízszivárgás, csőtörés esetén a sérülés pontos helyét
  • A vizsgálatról szakvéleményt írunk
  • 1 órán belül kiérkezünk a helyszínre éjjel-nappal az egész körzetben
  • Minden felszerelést magunkkal viszünk, vizsgálat után mindent az eredeti állapotába állítunk vissza

Társasházak számára egyedi ajánlatot biztosítunk , amely nagyobb rendelkezésre állást kínál.
Ajánljon minket a közös képviselőjének!

csatorna kamerázás Rothenberger csőviszgáló készülékkel
Rothenberger csővizsgáló kamerával a csatorna kamerázás feladata precízen kivitelezhető! 

A kamerás csővizsgálat esetében fix árral dolgozunk, így Ön már egy előzetes telefonos egyeztetést követően is remekül fog tudni kalkulálni a csatorna kamerázás szolgáltatás árával. Az elvégzett szolgáltatásról számlát biztosítunk. Szakképzett munkatársaink számára  a kamerás csővizsgálat  már rutin feladatnak számít, így biztos lehet a szakszerű kivitelezésben.  Minden fontos információt megosztanak Önnel kollégáink a csatorna kamerázás kapcsán, bátra tegye fel Ön is kérdéseit!

A csatorna kamerázás szolgáltatásunk során feltárt problémák helyreállításában is számíthat ránk!

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

Mennyi idő a szennyvízcső, csatorna kamerázás?


A kamerás csővizsgálat kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy vajon mennyi ideig kell majd nélkülöznie a lakóknak a fürdőszobát, vagy éppen a konyhát. Pontosan jól tudjuk, hogy a fürdőszoba például a lakás azon része, amire szinte állandóan szükség van, így igen hamar kényelmetlenné tud válni, ha a szakemberek a vártnál tovább időznek el benne. A kamerás csatornavizsgálat ideje átlagosan 1 óra, de a szolgáltatás időtartama szélsőséges esetekben több is lehet. Mint minden más vízvezeték szereléssel kapcsolatos szolgáltatásunk esetében, a kamerás csővizsgálat során is kiemelkedően fontos számunkra a gyorsaság. Habár, amíg egy általános állapotfelmérés, az esetleges kivitelezési hibák, lejtési szög, cső minőség stb. meghatározása nem feltétlenül tartozik bele a sürgős esetekbe, azonban cégünknél a csatorna kamerázás esetében is egy 0-24 órában elérhető, rapid szolgáltatással igyekszünk mielőbb végezni a ránk bízott projektekkel. Az Ön ideje fontos számunkra! Ha Dénes Építőipari Kft., akkor rapid gyors kamerás csatornavizsgálat!

Villámgyors csatornakamerázás akár az éjszaka közepén is!


Habár, amíg egy általános állapotfelmérés, az esetleges kivitelezési hibák, lejtési szög, cső minőség stb. meghatározása nem feltétlenül tartozik bele a sürgős esetekbe, azonban cégünknél a csatorna kamerázás esetében is egy 0-24 órában elérhető, rapid szolgáltatással igyekszünk mielőbb végezni a ránk bízott projektekkel. Véleményünk szerint nem csak egy hirtelen jött csőtörés, vagy egy mindent elárasztó dugulás lehet égető fontosságú, hanem az a tipikus eset is, amikor megszólal bennünk az első vészcsengő. Hiszünk a prevencióban, és szeretnénk, ha a csatornakamerázás is azon szolgáltatások körébe tartozna, amelyet akár hétvégén, vagy az éjszaka közepén is meg lehet valósítani, ha úgy adódik a helyzet.

Mekkora felfordulással kell számolni a kamerás csatornavizsgálat esetében?


A tapasztalatok azt mutatják, hogyha van bármilyen olyan eljárás, ahol kisebb-nagyobb felfordulás is szóba jöhet, abba az emberek nem szívesen vágják bele a fejszéjüket. A kamerás csővizsgálat kiindulópontja a gerincvezeték vizsgálata esetén a WC, amely visszaszerelésre kerül az eredeti állapotába. Egyéb esetekben a fürdőszobai lefolyó is lehet kiindulópont, vizsgálat után visszakötésre kerül a szifon. A kamerás csővizsgálat feladatát követően mindent összetakarítunk magunk mögött és elvisszük az esetlegesen keletkező hulladékot. Így tehát, ha eddig csak az esetleges felfordulás vagy rendetlenség gondolata tartotta vissza a kamerás csatornavizsgálat elvégzésétől, akkor garantálhatjuk, hogy ettől egy percig sem kell tartania majd! Ha Dénes Építőipari Kft. akkor csakis célorientált csatornakamerázás, bármiféle rend megzavarása nélkül!

Miért olyan közkedvelt módszer a kamerás csatornavizsgálat?


Napjainkban a csatornakamerázás az egyik leginnovatívabb módszer, ha precízen és gyorsan szeretnénk feltárni a szennyvízcsövekben keletkezett esetleges problémákat, de akár a vezetékrendszer rutin átvizsgálására is remekül alkalmazható. A kamerás csővizsgálat egyik legnagyobb előnye, hogy az egész fal, vagy lakás szétbontása nélkül, a bontási munkálatok kellemetlen és fáradtságos munkájának megspórolásával tehetjük meg mindezt.  Ezáltal semmi szükség nincs az előzőleg gyönyörűen kialakított fürdőszoba burkolat vagy fal felesleges megbontására, így Önnek a lakása állapota miatt egy percig sem kell majd aggódnia! Ha pedig a kamerás csatornavizsgálat során bármiféle szennyeződés vagy hulladék keletkezne, akkor szakembereink fognak gondoskodni azok eltakarításáról, illetve a lakása tisztán hagyásáról!  A kamerás csatornavizsgálat cégünknél egy jól bevált rutineljárásnak számít, így büszkén jelenthetjük ki, hogy mind szakmailag, mind a felszereltséget illetően is, teljesen felkészülten állunk neki bármilyen bevetésnek! 

csatorna kamerázás gyorsan és pontosan
A csatorna kamerázás segítségével gyorsan és pontosan megállapítható a problémái forrása! 

Mi történik a kamerás csatornavizsgálat során?


A sikeres telefonos egyeztetést követően, szakembereink kiszállnak otthonába egy előre megbeszélt időpontban. A csatornakamerázás vizsgálatára minden felszerelést magunkkal viszünk, így Önnek semmi más dolga nem lesz majd, mint beengedni minket az otthonába!

A kamerás csatornavizsgálat során egy olyan speciális kamerát alkalmazunk, amely a víz- és szennyeződésálló tulajdonságainak köszönhetően nem csak egy stabil feltérképezést tesz lehetővé a vizsgált szakaszon , de erős megvilágításával és méterszámlálásával, milliméter pontos jelentést tud adni az aktuális helyzetéről. A kamerás csővizsgálat során a vékony vezeték végén lévő apró kamerafej a távirányításos mozgás segítségével egy tiszta és éles képet ad a szennyvízcső belső állapotáról, a gerinccsatornáról vagy csak az összekötések állapotáról, mellyel nagyban megkönnyíthető a szakemberek munkája. Ez azt jelenti, hogy a helyszínre érkező szakembereink folyamatosan nyomon tudják követni az apró kamerafej mozgását és aktuális lokációját, és a helyszínen azonnal ki is tudják értékelni a látottakat. Itt fontos leszögezni, hogy a kamerás csatornavizsgálat erősen szennyezett csatornában nem végezhető el, hiszen ebben az esetben szakembereink a kamera képernyőjén a feltérképezendő szakasz helyett leginkább csak a szennyeződést látnák.

Kamerás csővizsgálat: üssön több legyet egy csapásra egyetlen módszerrel!


A csatornakamerázás nem csak egy rendkívül gyors és problémamentes eljárás , de végeredményben semmiféle eltakarítást megkívánó plusz munkával nem jár. A megrendelő szempontjából is sokkal költséghatékonyabb módszer, hiszen kár lenne egy apró meghibásodás miatt egy egész fal bontásába belemenni, így viszont, ha úgy adódik, akkor a bontás is csak egy előre meghatározott helyen válik szükségessé, így lecsökkenthető a helyreállítás költsége is. Végeredményben elmondható, hogy a csatornakamerázás segítségével nem csak a későbbi problémák kialakulását előzhetjük meg, de megrendelőként, jóval alacsonyabb költséggel is számolhatunk a felesleges bontási munkálatok kiiktatásával.

A kamerás csatornavizsgálat segítségével tehát nem csak azt tudjuk megállapítani, hogy az olykor több 10 méter hosszú csövön belül pontosan hol található a vízszivárgást okozó repedés vagy sérülés, de a makacs dugulást okozó lerakódások, idegen tárgyak jelenléte mellett a csövek általános állapotát, helyzetét, lejtését vagy éppen deformációját is könnyedén felmérhetjük vele . Végül, de nem utolsó sorban pedig a csatornakamerázás segítségével nem csak mi dőlhetünk hátra, de a környezetünk nyugalmának felesleges megzavarása nélkül bizonyosodhatunk meg róla, hogy csöveink, csatornáink még igen hosszú ideig kiszolgálhatnak majd minket.

Kérje bátran a 0-24 órában igénybe vehető csatorna kamerázás szolgáltatásunkat Budapesten, illetve Pest és Fejér megye teljes területén!

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

Csatorna kamerázás a gyakorlatban


csatorna kamerázás profi eszközökkel

csatorna kamerázás modern eszközökkel

csatorna kamerázás speciális csőkamera segítségével

csatorna kamerázás nélkülözhetetlen eszközei

csatorna kamerázás szakszerű felszereléssel

csatorna kamerázás referencia

Miért elengedhetetlen a helyszíni felmérés, ha kamerás csővizsgálat a cél?


Amennyiben vízszivárgásra leszünk figyelmesek otthonunkban, vagy elkezd minket bosszantani egy makacs dugulás, akkor a legegyszerűbb út, ha felemeljük a telefonkagylót, és érdeklődni kezdünk. Ilyenkor pedig általában csak reméljük, hogy azonnal választ is kapunk majd a kérdéseinkre. Sokan, tehát egy pusztán egy telefonos érdeklődés során próbálják meg felmérni, hogy szükség lesz-e a csatornakamerázás módszerére, azonban nekünk mindenképpen tudnunk kell, hogy mivel állunk szemben. Vannak azonban olyan konkrét esetek, amikor szinte már az első érdeklődés után is egyértelművé válik, hogy szükség lesz a csatornakamerázás vizsgálatára.

A helyszíni felmérések előtt minden esetben egyeztetünk, és az ügyfélnek legkényelmesebb időpontban érkezünk meg az otthonába. Ez az egyetlen biztos megoldás arra, hogy a lehető legpontosabban fel tudjuk mérni a problémát, meg tudjuk határozni a csatornakamerázás várható időtartamát, és a kamerás csatornavizsgálat árát is.

Milyen információkat érdemes átadni a telefonos bejelentés során?


A telefonos megkeresés kétségtelenül hasznos lehet a szakemberek számára, azonban ne számítsunk arra, hogy pusztán ily módon választ kapunk majd minden kérdésünkre. Az esetek túlnyomó többségében helyszíni felmérése is szükség lesz majd, ha kamerás csatornavizsgálat forog kockán.

Amennyiben először veszi fel velünk a kapcsolatot, az alábbi információkkal érdemes készülni:

  • A probléma minél pontosabb megfogalmazása. Pl. dugulás esetén egyszeri, vagy visszatérő esetről van szó, illetve mikortól és melyik szaniternél jelentkezik
  • Bármilyen hasznos információ a jelenlegi vízcsövek állapotáról pl. milyen idősek lehetnek, milyen lehet az átmérőjük
  • Milyen típusú házban, lakásban élünk
  • Soroljuk fel (ha volt ilyen), hogy milyen módszerekkel próbáltuk eddig elhárítani a dugulást pl. konkrét vegyszerek, eszközök nevei
  • Osszuk meg a szakemberekkel, ha rendelkezünk bármilyen egyéb információval pl. ha biztosan tudjuk, hogy mi okozta a dugulást

Csak így garantálható ugyanis, hogy a munkálatok (pl. kamerás csővizsgálat) gyorsan és zökkenőmentesen történjenek majd meg!

Mikor ajánljuk a szennyvízcső kamerázást?


Amíg hazánktól nyugatabbra teljesen bevett és normális „szokásnak” számít, hogy az emberek rendszeresen, preventív jelleggel méretik fel a vízcsövek állapotát, addig ez Magyarországon általában már csak akkor valósul meg, ha nagyon égetővé válik a probléma. Ez alól a kamerás csővizsgálat módszere sem kivétel sajnos.

A kamerás csővizsgálat igénybevételére szolgáló leggyakoribb esetek a következők:

Konkrét problémák esetén

  • Amennyiben bármikor azt tapasztalja, hogy visszatérő dugulás jelentkezik az otthonában még a többszöri duguláselhárítás ellenére is,  akkor szükség lehet a kamerás csatornavizsgálat módszerére.

Léteznek olyan egyszerűbb dugulások, amelyek könnyen orvosolhatóak, viszont ha visszatérő dugulást tapasztalunk, akkor már nem biztos, hogy csupán lerakódásokról és szennyeződésekről van szó. A csatorna kamerázás módszere bontásmentesen lehetővé teszi a problémák feltárását. Tudta? Az esetek 90%-ában azt tapasztaljuk, ha egy dugulás többször visszajön az csőtörést jelent, így a dugulás elhárítása után érdemes megvizsgálni a csövek állapotát. A csatornakamerázás elkezdése előtt bizonyos esetekben szükség lehet a csatorna tisztítására is, hiszen egy erősen szennyezett csatornában nem lehet a készüléket bevezetni. A szennyvízcső kamerázás a csőtörés utáni helyreállítás ellenőrzésére is egy remek eszköz.

  • Bizonyítottan idegen tárgy esett a csőhálózatba.
  • Lehetséges gyökérbenövés a csatornarendszerben.
  • Az épület bármelyik részében süllyedést tapasztal vagy talajmozgásra lesz figyelmes a kertben.
  • Ha vizesedést észlel a falakban a csőhálózat valamelyik részén, vagy különböző lefolyó hibák jelentkeznek, akkor szintén a csatornakamerázás módszere lehet a tuti biztos befutó.

A kamerás csatornavizsgálat mindezeket a problémákat felderíti!

Felújítás, építkezés, lakásvásárlás esetén

Mielőtt aláírnák a szerződést és átvennénk álmaink otthonának kulcsát, érdemes alaposan átnézetni az ingatlan csőhálózatát, még akkor is, ha egyébként nincs semmiféle probléma vele. Különösen igaz ez, ha egy olyan régebbi típusú ingatlanba költözünk be, ahol nem ismerhetjük az építési munkálatok minden szegletét, hiszen könnyen lehet, hogy a házban lévő csőrendszer már rég elavult. A kamerás csővizsgálat folyamatát egy új ház építésénél sem érdemes kihagyni, hiszen elkerülhetőek és feltárhatóak vele bizonyos kivitelezési hibák, de felújítások vagy bővítések során is előnyünkre válhat. Így tehát, ha szeretnénk lekövetni új otthonunkban a csőátmérőket, a csatornák helyes lejtését vagy csak lényeges szempont egy lakás átalakítás miatt a már meglévő csőhálózat fordulóinak vagy kanyarjainak feltérképezése, akkor a kamerás csatornavizsgálat lesz a mi legjobb választásunk erre a feladatra.

A csatorna kamerázás segítségével biztos döntést hozhatunk
A csatorna kamerázás új és régebbi építésű ingatlanokban egyaránt hasznos feltérképezést jelent a csövek állapotáról

Általános állapot felmérés esetén

A csatorna vizsgálat a legtöbb esetben sajnos csak akkor válik aktuálissá, ha valami konkrét probléma merül fel, azonban jobb félni, mint megijedni, és az esetlegesen bekövetkezett károkat előre megelőzni egy általános állapotfelméréssel. A csatornakamerázás hallatán elsőre sokan valami újabb felesleges pénzkidobásra asszociálnak, azonban talán bele sem tudunk gondolni abba, hogy egy korszerű kamerás csővizsgálat segítségével később majd végezetül mennyit spórolhatunk meg. A csatornavizsgálat ebben az esetben is egy gyors és rutin vizsgálatnak számít, ahol olyan problémaforrások is kiütközhetnek, amelyekre nem is gondoltunk volna. A szennyvízcsövek állapota idővel romlik, bizonyos időközönként érdemes kamerával végigmérni, hogy nincs-e valahol a felületén komolyabb sérülés. A vízszivárgás apró repedéseken keresztül hosszú távon komoly károkat okozhat, de ha sikerül időben felismernünk, akkor elkerülhetőek a komolyabb sérülések és a későbbi csőtörés veszélye.

Összefoglalva


A csatornakamerázás módszerét érdemes tehát fontolóra venni, ha úgy gondoljuk, hogy:

  • egy konkrét probléma merült fel a csatornarendszerünkben,
  • egy folyamatosan visszatérő problémával szembesülünk,
  • vagy csak szeretnénk megelőzni az esetleges későbbi kellemetlenségeket és egy általános állapotfelmérés alá vetnénk csöveink állapotát.

Előzze meg csatorna kamerázás segítségével az indokolatlan bontási munkálatokat és bízzon a profi megoldásokban!


Amennyiben valakinek nem lapul még a zsebében egy jól bevált vízvezeték szerelő telefonszáma, akkor hajlamos lehet az első kontaktot felkeresni, amelyik szembejön vele az interneten. Jó, ha tudjuk azonban, hogy hazánkban a csatornakamerázás egy speciális szakmai tudást igénylő munkafolyamat, hiszen nem csak megfelelően kell tudni bánni a kamerával, de a látottak alapján azonnali és precíz döntést kell hozni az adott problémát illetően. Elég pusztán egyetlen rossz kamerás csatornavizsgálat kielemzés ahhoz, hogy a jövőben akár nagyobb károk keletkezzenek otthonunkban.

Cégünknél, a csatornakamerázással minden esetben egy magas szakmai tudással felvértezett munkatárs foglalkozik, aki a helyszínre kiérkezve, csakis profi Rothenberg eszközök segítségével dolgozik majd. Bízza nyugodton ránk csövei és csatornarendszere állapotának felmérést a korszerű kamerás csővizsgálat segítségével, és mentse meg otthonát a még nagyobb károk, és a visszafordíthatatlan bontási folyamatok elől!  Tapasztalt szakembereink nemcsak a kamerás csatornavizsgálat kivitelezésében profik, de még jótanácsokkal is ellátják majd, hogy hogyan kerülje el a jövőben a hasonló, kellemetlen helyzeteket!

Ha csatorna kamerázás vagy kamerás csővizsgálat a cél, akkor a Dénes Építőipari Kft. profi eszközeivel máris célegyenesben leszünk!

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

Kapcsolat
Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

Megelőzés és felderítés szennyvízcső kamerázással


A vízvezetékekkel, csatornarendszerekkel kapcsolatos meghibásodások a lehető legkellemetlenebb velejárói életünknek, hiszen hétköznapi élettevékenységeink hátráltatása mellett, később igen nagy anyagi károkkal dönthetik romba költségvetésünket. Manapság a csatornakamerázás az egyik leginnovatívabb módszer a csatornahálózatokban megbújó hibák célzott feltérképezésére, de nem mehetünk el szó nélkül az általános állapotfelmérés és kivitelezéssel kapcsolatos adottságok feltárásában betöltött nagyszerű szerepe mellett sem.

csatorna kamerázás a gyors probléma feltárásához
Gyors és egyszerű probléma feltárás csatorna kamerázás segítségével

Gondolkodjon előre, gondolkodjon hosszútávon!


A csatornakamerázás a mai modern kor legnépszerűbb módszere a cső-és csatornarendszerek állapotának felmérésre, mindezt anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni az előzőleg gyönyörűen kialakított burkolatokhoz vagy falakhoz. Ennek a módszernek a legfőbb kulcsa a prevencióban, avagy a megelőzésben rejlik, hiszen segítségével tökéletesen feltárhatóak nem csak a jelenlegi, de az esetleges jövőbeli problémák is. Az eljárás során egy speciális kamera segítségével, szakembereink betekintést nyernek a csövek belsejébe, és mm-ről mm-re haladva fel tudják térképezni azok állapotát, de az adott csatornarendszer kívánt szerkezeti adottságait (lejtés, idomok, görbületek stb.) is könnyedén megismerhetjük vele. Teljesen mindegy, hogy csak egy egyszerűnek látszó szivárgásról, egy komolyabb repedésről vagy egy általános állapotfelmérésről van szó, a kamera képén keresztül, szakembereink elé egy kristálytiszta felvétel fog tárulni. A csatorna kamerázás módszerével tehát nem csak a különböző sérüléseket és kivitelezési malőröket tárhatjuk fel, de egy korábbi duguláselhárítás, vagy csőtörés javítás után is meggyőződhetünk azok megfelelőségéről.

hiba felderítés szennyvízcső csatorna kamerázás
A vízvezetékekkel kapcsolatos leggyakoribb problémák könnyen megelőzhetőek egy kis odafigyeléssel. Kérje szakembereink segítségét és méresse fel cső-és csatornahálózatának állapotát!


Mi baj származhat abból, ha sokáig halogatjuk a problémát?


A csatornakamerázás segítségével olyan, a szabad szem számára láthatatlan, rejtett sérüléseket, hibákat is felfedezhetünk a cső-és csatornarendszerünkben, amelyekről eddig még csak tudomásunk sem volt. Habár léteznek olyan árulkodó jelek, amelyek egyértelműen egy jövőbeli dugulás vagy csőtörés bekövetkezésére utalhatnak, ha nem ismerjük ezeket, vagy nem mutatkoznak meg olyan markánsan, akkor sokszor leginkább csak a sötétben tapogatózunk. Ha viszont már megszólalt bennünk az első pici vészcsengő, azonban nem foglalkoztunk a dologgal, mert nem tudtuk kihez fordulhatnánk, vagy elkönyveltük magunkban, hogy „Ej, ráérünk arra még!”, akkor később sokkal nagyobb anyagi kárral szembesülhetünk, mint amelyet a megelőzésre költhettünk volna. Az egyik legfontosabb intő jel a makacs, visszatérő dugulás, még a többszörösen elvégzett duguláselhárítás ellenére is. A dugulás az egyik legbosszantóbb és egyben legkellemetlenebb probléma a vízszereléssel kapcsolatos témakörben: a már szinte elviselhetetlenné fajuló szagok és a fertőzésveszély mellett, egy teljesen elázott lakással is szembesülhetünk egy fárasztó nap után hazaérve. Na de persze az, hogy bokáig állunk a vízben az csak egy kis része a dugulás miatt bekövetkezett káreseményeknek. Lehet-e még ennél is rosszabb? Sajnos igen. Ha már megtörtént a baj, és a szakembereknek egy visszafordíthatatlan csőtöréssel is számolniuk kell, akkor ott bizony fal/burkolat nem marad bontás nélkül.

Előzze meg a komolyabb anyagi károkat, és mérje fel egy villámgyors csatorna kamerázás segítségével! Bátran kérje szakembereink segítségét, akik a profi Rothenberg eszközökkel a helyszínre érkezve bármiféle rombolás nélkül mérik fel cső-és csatornarendszerének állapotát!

+36 70 672 0299

Milyen gyakran érdemes felülvizsgálni a szennyvízcsövek állapotát?


Valóságos rémálommá nőheti ki magát, amikor az ember rájön, hogy bizony megint dugulás van az otthonában. Ha szeretnénk megkímélni magunkat az ilyen és ehhez hasonló helyzetektől, akkor érdemes rendszeresen felülvizsgáltatni a vízvezetékek állapotát. Erre keresve sem találhatnánk jobb megoldást, mint cégünk csatorna kamerázás módszere.

szennyvízcsövek állapot felmérése, kamerás csatornavizsgálat
Megbízató és gyors megoldást kínál a csövek állapotfelmérésére a kamerás csatornavizsgálat

A csatorna kamerázás, mint az egyik legjobb vizsgálati eszköz


A technológiai fejlődésének köszönhetően, ma már a csővezetékek belsejét anélkül vehetjük szemügyre, hogy ehhez bármilyen felfordulás keletkezne az otthonunkban. A csatorna kamerával történő vizsgálata az egyik leginnovatívabb módszer erre a feladatra, amelyet cégüknél nem véletlenül építettünk be az elérhető szolgáltatásaink közé. A vékony csőre szerelt apró kis kamerával már olyan helyekre is beférkőzhetünk, ahol egyébként esélyünk sem lenne bármilyen más eszközzel, hiszen bontásra lenne szükség. 

A módszer során egy speciális kamerát vezetünk be a csövek belsejébe, mely LED-lámpával van felszerelve annak érdekében, hogy megvilágítsa nekünk a járatokat. Amíg a kamera halad előre a csövekben, addig a szakemberünk egy külső monitoron követi végig annak útját. A kamerára szerelt méterszámláló segítségével, mm pontos jelentést kaphatunk az aktuális lokációról is. A módszerrel egy pontos helyzetjelentést érhetünk el a szennyvíz csövek műszaki és általános állapotáról, mindezt anélkül, hogy feleslegesen meg kellene bontani a burkolatokat. 

+36 70 672 0299

Csatorna kamerázás, hogyan végezzük mi?


Cégünk több évtizedes szakmai tapasztalattal és egy profi vízvezeték szerelő csapattal vállalja a csővezetékek duguláselhárítását, melynek bontásmentes lebonyolításához a kamerás csővizsgálat módszerét vetjük be. A modern Rothenberg eszközeinknek hála, a csatorna, szennyvízcsövek kamerázása gyors, megbízható és pontos eredményt ad számunkra. A módszerünk segítségével, a beltéri burkolat fölösleges bontása nélkül térképezzük fel a dugulás pontos helyét, és a csőjáratok műszaki állapotát.  A több típusú kamerarendszernek köszönhetően, az 50-es méretű csövektől egészen az ipari méretekig válik lehetővé a kamerás csővizsgálat. Nálunk nem kell többé napokat, vagy akár heteket várnia arra, hogy valaki kiérkezzen otthonába. A 0-24 órában hívható gyors szolgáltatásunk segítségével, a hívást követő 1 órán belül ki tudunk menni a helyszínre.



szennyvízcsövek belső állapotának vizsgálata
Szerezzen be megbízható információkat a szennyvízcsövek belső állapotáról!

Milyen gyakran érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?


A gyakoriságot tekintve érdemes különbséget tenni egy hirtelen jött probléma kivizsgálása és egy általános állapotfelmérés, megelőzés között. 

Aktuálisan fennálló probléma esetén

Ha konkrét problémával állunk szemben, akkor ott nem kérdés, hogy azonnal szükség lesz a csatorna megvizsgálására. Amennyiben makacs dugulással, csőtöréssel, csőrepedéssel szembesülünk, akkor érdemes minél előbb időpontot egyeztetni a probléma pontos helyének és okának feltárására. Abban az esetben, ha még a többszöri duguláselhárítás után is fennakadás van a rendszerben, akkor ott sajnos a csőtörés lehet a ludas. De ilyen további baljós árnyak lehetnek a gyökérbenövések, a vizesedés a falakban, vagy a furcsa talajmozgás a kertben.

Konkrét cél esetén

Az egyik leggyakoribb eset az ingatlan vásárlás. Mivel még a többszöri utána érdeklődést követően sem lehetünk egészen biztosak abban, hogy milyen állapotok uralkodnak a falakon belül vagy a talpunk alatt, érdemes utánajárni a csatorna kamerával történő kivizsgálásával. De ugyanez lehet igaz például egy felújítás, bővítés esetében is, hiszen nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen a csövek lejtése, hol fut a csatorna nyomvonala, milyenek az illesztések, vagy nincs-e valahol benőtt gyökérzet. 

Előre ütemezett megelőzés esetén

Pusztán megelőzés céljából is érdemes fontolóra venni a csatorna kamerás vizsgálatának lehetőségét, még akkor is, ha látszólag semmi probléma nincs a csövekkel. Létezhetnek olyan rejtett, a használat során nem feltétlenül észrevehető hibák, sérülések a csövekben, amelyek idejében felderíthetők a módszer segítségével. Ennek hála például egy visszatérő dugulást, vagy egy komolyabb csőtöréssel járó káresetet is megspórolhatunk magunknak. Az ilyen esetekben, évente egy alkalommal javasoljuk, hogy időt szakítson erre. Ha odafigyelünk ennek fontosságára, akkor később számokban mérhető összegeket spórolhatunk meg a kiadásainkon, hiszen nem kell többé a csövek állapota miatt aggódnunk. 

+36 70 672 0299

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása