Nincs elég meleg a lakásban? Mi lehet a gond?

2021. január 21.
251
Fűtésszerelés a téli mínuszokban

A legnagyobb téli mínuszokban az optimális hőmérséklet megteremtése kulcskérdéssé válik otthonunkban. Ha a fűtésrendszerünk egyszer csak beadja az unalmast, akkor könnyen eluralkodhat rajtunk a pánik érzése, főként akkor, ha kisgyermekekkel élünk egy fedél alatt. Az ilyen esetekben már azonnali és gyors segítségre lesz majd szükségünk. Ha Dénesépítőipari Kft., akkor profi fűtésszerelés a nap bármely szakaszában!

Fűtésszerelés

Miért csak langyosak a radiátorok?


Gyakran előfordul, hogy egy teljesen feltekert radiátor mellett sem melegszik fel kellőképpen az adott helyiség, és minden próbálkozásunk ellenére is maximum 19-20°C-ot sikerül kicsikarni a fűtési rendszerünkből. Rövid távú problémáról beszélhetünk akkor, ha például elutaztunk hétvégére és a teljesen áthűlt falak miatt, csak lassan, de biztosan tud visszamelegedni a lakás. Hosszútávú problémák között szerepelhetnek a nem megfelelő nyílászárók, amelyek mentén könnyen elszökhet a kitermelt hő, vagy a fűtésrendszerben keletkező kisebb-nagyobb fennakadások is. Így tehát, ha idővel azt érzékeljük, hogy próbálkozásaink ellenére sincs elég meleg a lakásban, akkor érdemes több oldalról is megvizsgálni a kérdést. Ha sikerült meggyőződnünk arról, hogy a lakás jól szigetelt, a nyílászárók tökéletesen funkcionálnak, illetve távfűtés esetében a szolgáltatónál is tájékozódtunk arról, hogy az üzemeltetés jelenleg nem tér el az átlagostól, és a lakóközösség kérésére sincs korlátozva a fűtés intenzitása az épületben, akkor a probléma valószínűleg a mi készülékünkből fakadhat.

Az egyik legnagyobb tévedés azt gondolni, hogy a fűtési rendszerünk csak akkor koszolódik, vagy használódik erőteljesen, amikor a téli szezon néhány hónapjában azt használatba vesszük. Mivel a legtöbb esetben egy eszközről történik a fűtés, és a meleg víz ellátása is, ezeket a rendszereket egész évben folyamatos terhelés éri. Ahhoz, hogy a legnagyobb téli hidegekben is alkalmas legyen fűtésrendszerünk a folyamatos és problémamentes ellátásra, érdemes már a fűtési szezon megkezdése előtt átnézetni azt. Ha nincs elég meleg a lakásban, az gyakran adódhat az elhanyagolt légtelenítésből is. Az alul meleg, ámde felül hideg radiátor a leggyakoribb indikátor arra, hogy a rendszert minél előbb légteleníteni szükséges, hiszen gátolva van a hőleadás képessége. A radiátoroknál elszökő hőt meghibásodott vagy elkopott alkatrészek is okozhatják, melyek szintén mielőbbi cserére szorulhatnak.
 

fűtésszerelés a nap 24 órájában

Miért vacogna saját otthonában?! Profi fűtésszerelő csapatunk azonnal a segítségére siet! Ha Dénesépítőpari Kft. akkor rapid fűtésszerelés a nap 24 órájában!

A legtöbb családi házban gázfűtéses kazánnal találkozhatunk, mely egy személyében gondoskodik az optimális fűtésről, és a meleg vízzel való ellátásról is. Ha már egy jó ideje nem volt tisztítva a fűtési rendszerünk, és maximum csak langyos fűtést tapasztalunk otthonunkban, akkor előfordulhat, hogy nagy mennyiségű lerakódás, por, piszok vagy vízkő keletkezett a csövekben, és a fűtőtestekben. Kevesen tudják, de a felgyülemlett vízkő is hatással lehet a fűtési rendszer hatásfokára, hiszen akár több centiméter vastagon is rátelepedhet a csövekre, fűtőszálakra, ha nem vízkőtelenítünk rendszeresen. Ha nem szeretnénk, hogy tovább küszködjön a fűtési rendszerünk, és végül akár az egészet le kelljen cserélni, akkor érdemes minél előbb szakértői segítséget kérnünk. Az ilyen esetekben egy egyszeri alapos tisztítás és átmosás is könnyűszerrel megoldhatja a problémát, így a szerelő távozása után máris újra élvezhetjük otthonunk melegét.

Teremtsen újra optimális hőérzetet otthonában!


Hiába csavargatja vagy nyomkodja a fűtés szabályozót mégis legfeljebb langyosra sikerül radiátorait felfűteni? Ne vívjon egyedül szélmalomharcot! A Dénesépítőipari Kft. profi fűtésszerelés csapata a lehető legrövidebb időn belül kiszáll otthonába és megoldja bárminemű fűtéssel kapcsolatos problémáját! Szívesen vágna bele egy korszerűsítésbe? Nem csak a meglévő fűtésrendszer javításában vagyunk otthon, de a készülékek cseréjében, illetve egy teljesen új fűtési rendszer megtervezésében és kivitelezésében is!

Gondolta volna?! Egy rendszeresen szervizelt és gondosan karbantartott fűtési rendszer, nemcsak a készülékünk élettartamát hosszabbítja meg, de a fűtés hatékonysága is sokszorosára növelhető vele! Máris segítségre lenne szüksége? Ne késlekedjen felhívni minket!

+36 70 672 0299

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!