Szivárgást tapasztal otthonában?

2021. szeptember 22.
47
vízszivárgás problémák felderítése

Korábban, ha valahol szivárgott a víz, akkor gyakorlatilag mindent szét kellett bontani vagy túrni ahhoz, hogy megtalálják a szakemberek a sérült csőszakaszt. Ma már szerencsére több módszer is rendelkezésére áll ezen problémák pontos és gyors felderítésére. Az egyik ilyen módszer az akusztikus szivárgás bemérés módszere is, amelyet profi szakembereink végeznek el az Ön otthonában! 

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

A vízszivárgás látható vagy éppen kevésbé látható jelei


A vízvezetékek gyakorlatilag egész nap használatba vannak véve. Ennek eredményeként idővel elöregednek, veszítenek tartásukból, és különféle sérülések jelenhetnek meg rajtuk. Gondoljunk csak bele, hogy még a legapróbb vízvezetéknek is ki kell bírnia a folyamatos hőmérséklet- vagy nyomásingadozást, arról nem is beszélve, hogy ha már alapból gyengébb minőségű csövek kerültek beépítésre, vagy éppen nem megfelelően lettek kivitelezve. 

A vízszivárgás az egyik legalattomosabb vízvezeték szereléssel kapcsolatos problémakörbe tartozik, hiszen sokáig lehetne vitatkozni azon, hogy melyik a rosszabb: ha a csőtérésnek/sérülésnek már szemmel látható jelei vannak, vagy ha még nincsenek. Ha pedig a szivárgás sokáig fennáll, akkor komoly károkat okozhat otthonunkban. Társasházi lakások esetén ez leginkább a fürdőszobában fordul elő, vagy ott, ahol a vízvezetékek futnak (pl. a vizes helyiségekkel határos falakban). A kertes házak esetében pedig már a kerti csap, vagy a vízóra aknában lévő kötések is melegágyai lehetnek a vízszivárgás kialakulásának. A szivárgás szemmel látható jelei lehetnek a vízcsöpögés, a szomszédos falakon vagy padlón megjelenő vizes foltok, a megnövekedett páratartalom, a penészképződés, vagy a kerthelyiségek vizesedése is. A rejtett jelek közül érdemes megemlíteni például a furcsa mód megnövekedett vízszámlát, a különösebb előzmények nélkül csökkenő víznyomást, vagy a különös zúgásszerű hangot, amely rendszerint éjszaka hallható.

Hogyan működik a vízszivárgás bemérés?


A rejtett csősérüléseket, csőtöréseket a cégünk alkalmazásában álló profi szakembereink már bontás nélkül is meg tudják találni, mindezt a lehető legrövidebb időn belül. Cégünknél az akusztikus vízszivárgás bemérés módszerét alkalmazzuk, amely egy nagyon érzékeny audio szenzor segítségével képes bemérni a szivárgás pontos helyét már 1-1,5 méteren belül is. A csőből kiáramló víz hangját érzékeli a műszer, mely által a vízvezeték szerelő szakember meg tudja találni a sérült csőszakaszt. A módszer alkalmas többek között a csőből kiáramló gáz hangjának felderítésére is.


azonnali segítség vízszivárgás esetén
Vízszivárgás az otthonában? Azonnali segítséget nyújtunk!

A szivárgás bemérése azon vízvezetékszereléssel kapcsolatos feladatok közé tartozik, amelyhez 0-24 órában hívható segítséget szolgáltatunk. Mivel elsőre sosem lehetünk elég biztosak abban, hogy mi rejtőzik pontosan a felszín alatt (pl. egy csőtörés, amely egyáltalán nem várhat), így garantáltan 1 órán belül kiérkezünk a helyszínre – még akár az éjszaka középen is. 

A felesleges bontási munkálatok miatt sem kell aggódnia!


Ha a most gyönyörűen kialakított fürdőszoba vagy éppen konyhaburkolatunkra nézünk, akkor a legutolsó dolog, amire gondolni szeretnénk az valószínűleg az lenne, hogy hamarosan le kell bontani az egészet. Hisz ki szeretné feleslegesen megbontani az előzőleg kialakított burkolatokat egy vízvezeték szereléssel kapcsolatos probléma miatt? A szivárgás pontos bemérésének segítségével rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg magunknak, hiszen megspórolhatjuk a teljes újraburkolással járó idegeskedést, koszt, felfordulást és természetesen az ezzel járó felesleges költségeket is. Abban az esetben, ha valóban csőtőrés húzódik meg a vízszivárgás mögött, akkor elkerülhetetlen lesz a burkolat megbontása, azonban elég csak a pici, érintett szakaszt megbontani.

A munkafolyamat időtartama miatt sem kell aggódnia, hiszen a vízszivárgás bemérése nálunk már egy rutineljárásnak bizonyul, így szakképzett kollégáink nem fognak sokáig zavarni otthonában. A bemérés során változó időtartammal számolhatunk, hiszen mindig lényeges kérdés, hogy egy komplett csőtörésről van szó, vagy csak egy finoman sérült csőszakaszról. Általánosságban azt lehet mondani, hogy ez mindösszesen 1 órát vesz igénybe. Lakáson belül akár egy 15 perces időtartamra is lefaragható, míg egy kertesház kültéri helyszíne esetében 1 óránál több is lehet.

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!