Megelőzés és felderítés szennyvízcső kamerázással

2020. augusztus 16.
367
szennyvízcső felderítés kamerázással

A vízvezetékekkel, csatornarendszerekkel kapcsolatos meghibásodások a lehető legkellemetlenebb velejárói életünknek, hiszen hétköznapi élettevékenységeink hátráltatása mellett, később igen nagy anyagi károkkal dönthetik romba költségvetésünket. Manapság a csatornakamerázás az egyik leginnovatívabb módszer a csatornahálózatokban megbújó hibák célzott feltérképezésére, de nem mehetünk el szó nélkül az általános állapotfelmérés és kivitelezéssel kapcsolatos adottságok feltárásában betöltött nagyszerű szerepe mellett sem.

Gondolkodjon előre, gondolkodjon hosszútávon!


A csatornakamerázás a mai modern kor legnépszerűbb módszere a cső-és csatornarendszerek állapotának felmérésre, mindezt anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni az előzőleg gyönyörűen kialakított burkolatokhoz vagy falakhoz. Ennek a módszernek a legfőbb kulcsa a prevencióban, avagy a megelőzésben rejlik, hiszen segítségével tökéletesen feltárhatóak nem csak a jelenlegi, de az esetleges jövőbeli problémák is. Az eljárás során egy speciális kamera segítségével, szakembereink betekintést nyernek a csövek belsejébe, és mm-ről mm-re haladva fel tudják térképezni azok állapotát, de az adott csatornarendszer kívánt szerkezeti adottságait (lejtés, idomok, görbületek stb.) is könnyedén megismerhetjük vele. Teljesen mindegy, hogy csak egy egyszerűnek látszó szivárgásról, egy komolyabb repedésről vagy egy általános állapotfelmérésről van szó, a kamera képén keresztül, szakembereink elé egy kristálytiszta felvétel fog tárulni. A csatorna kamerázás módszerével tehát nem csak a különböző sérüléseket és kivitelezési malőröket tárhatjuk fel, de egy korábbi duguláselhárítás, vagy csőtörés javítás után is meggyőződhetünk azok megfelelőségéről.

hiba felderítés szennyvízcső kamerázással
A vízvezetékekkel kapcsolatos leggyakoribb problémák könnyen megelőzhetőek egy kis odafigyeléssel. Kérje szakembereink segítségét és méresse fel cső-és csatornahálózatának állapotát!


Mi baj származhat abból, ha sokáig halogatjuk a problémát?


A csatornakamerázás segítségével olyan, a szabad szem számára láthatatlan, rejtett sérüléseket, hibákat is felfedezhetünk a cső-és csatornarendszerünkben, amelyekről eddig még csak tudomásunk sem volt. Habár léteznek olyan árulkodó jelek, amelyek egyértelműen egy jövőbeli dugulás vagy csőtörés bekövetkezésére utalhatnak, ha nem ismerjük ezeket, vagy nem mutatkoznak meg olyan markánsan, akkor sokszor leginkább csak a sötétben tapogatózunk. Ha viszont már megszólalt bennünk az első pici vészcsengő, azonban nem foglalkoztunk a dologgal, mert nem tudtuk kihez fordulhatnánk, vagy elkönyveltük magunkban, hogy „Ej, ráérünk arra még!”, akkor később sokkal nagyobb anyagi kárral szembesülhetünk, mint amelyet a megelőzésre költhettünk volna. Az egyik legfontosabb intő jel a makacs, visszatérő dugulás, még a többszörösen elvégzett duguláselhárítás ellenére is. A dugulás az egyik legbosszantóbb és egyben legkellemetlenebb probléma a vízszereléssel kapcsolatos témakörben: a már szinte elviselhetetlenné fajuló szagok és a fertőzésveszély mellett, egy teljesen elázott lakással is szembesülhetünk egy fárasztó nap után hazaérve. Na de persze az, hogy bokáig állunk a vízben az csak egy kis része a dugulás miatt bekövetkezett káreseményeknek. Lehet-e még ennél is rosszabb? Sajnos igen. Ha már megtörtént a baj, és a szakembereknek egy visszafordíthatatlan csőtöréssel is számolniuk kell, akkor ott bizony fal/burkolat nem marad bontás nélkül.

Előzze meg a komolyabb anyagi károkat, és mérje fel egy villámgyors csatorna kamerázás segítségével! Bátran kérje szakembereink segítségét, akik a profi Rothenberg eszközökkel a helyszínre érkezve bármiféle rombolás nélkül mérik fel cső-és csatornarendszerének állapotát!

+36 70 672 0299

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!