Szennyvízcső, csatorna kamerázás

Budapesten, illetve Pest és Fejér megyében - 0-24 elérhető

csatorna kamerázás

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

Ezért érdemes minket választania:


 • Modern Rothenberg épületgépészeti eszközökkel dolgozunk
 • Az 50-estől az ipari cső méretekig vállaljuk a csatorna kamerázás feladatainak ellátását
 • Kamerás csővizsgálat által bontás nélkül megvizsgáljuk, hogy milyen a cső minősége, lejtése, nem-e kontrás a vezeték, ha igen, mi okozza
 • A kamerás csatornavizsgálat által meghatározzuk a vízszivárgás, csőtörés esetén a sérülés pontos helyét
 • A vizsgálatról szakvéleményt írunk
 • 1 órán belül kiérkezünk a helyszínre éjjel-nappal az egész körzetben
 • Minden felszerelést magunkkal viszünk, vizsgálat után mindent az eredeti állapotába állítunk vissza

Áraink


Szennyvízcső kamerázás
55.000 Ft + ÁFA

Társasházak számára egyedi ajánlatot biztosítunk , amely nagyobb rendelkezésre állást kínál.
Ajánljon minket a közös képviselőnek!

csatorna kamerázás
Rothenberger csővizsgáló kamerával a csatorna kamerázás feladata precízen kivitelezhető! 

A kamerás csővizsgálat esetében fix árral dolgozunk, így Ön már egy előzetes telefonos egyeztetést követően is remekül fog tudni kalkulálni a csatorna kamerázás szolgáltatás árával. Az elvégzett szolgáltatásról számlát biztosítunk. Szakképzett munkatársaink számára a kamerás csővizsgálat már rutin feladatnak számít, így biztos lehet a szakszerű kivitelezésben.  Minden fontos információt megosztanak Önnel kollégáink a csatorna kamerázás kapcsán, bátra tegye fel Ön is kérdéseit!

A csatorna kamerázás szolgáltatásunk során feltárt problémák helyreállításában is számíthat ránk!

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

Mennyi idő a szennyvízcső, csatorna kamerázás?


A kamerás csatornavizsgálat ideje átlagosan 1 óra, de a szolgáltatás időtartama szélsőséges esetekben több is lehet. Mint minden más vízvezeték szereléssel kapcsolatos szolgáltatásunk esetében, a kamerás csővizsgálat során is kiemelkedően fontos számunkra a gyorsaság. Habár, amíg egy általános állapotfelmérés, az esetleges kivitelezési hibák, lejtési szög, cső minőség stb. meghatározása nem feltétlenül tartozik bele a sürgős esetekbe, azonban cégünknél a csatorna kamerázás esetében is egy 0-24 órában elérhető, rapid szolgáltatással igyekszünk mielőbb végezni a ránk bízott projektekkel. Az Ön ideje fontos számunkra! Ha Dénes Építőipari Kft., akkor rapid gyors kamerás csatornavizsgálat!

A vizsgálat kiindulópontja a gerincvezeték vizsgálata esetén a WC, amely visszaszerelésre kerül az eredeti állapotába. Egyéb esetekben a fürdőszobai lefolyó is lehet kiindulópont, vizsgálat után visszakötésre kerül a szifon. A kamerás csővizsgálat feladatát követően mindent összetakarítunk magunk mögött és elvisszük az esetlegesen keletkező hulladékot. Így tehát, ha eddig csak az esetleges felfordulás vagy rendetlenség gondolata tartotta vissza a kamerás csatornavizsgálat elvégzésétől, akkor garantálhatjuk, hogy ettől egy percig sem kell tartania majd! Ha Dénes Építőipari Kft. akkor csakis célorientált csatornakamerázás, bármiféle rend megzavarása nélkül!

Miért olyan közkedvelt módszer a kamerás csatornavizsgálat?


Napjainkban a csatornakamerázás az egyik leginnovatívabb módszer, ha precízen és gyorsan szeretnénk feltárni a szennyvízcsövekben keletkezett esetleges problémákat, de akár a vezetékrendszer rutin átvizsgálására is remekül alkalmazható. A kamerás csővizsgálat egyik legnagyobb előnye, hogy az egész fal, vagy lakás szétbontása nélkül, a bontási munkálatok kellemetlen és fáradtságos munkájának megspórolásával tehetjük meg mindezt.  Ezáltal semmi szükség nincs az előzőleg gyönyörűen kialakított fürdőszoba burkolat vagy fal felesleges megbontására, így Önnek a lakása állapota miatt egy percig sem kell majd aggódnia! Ha pedig a kamerás csatornavizsgálat során bármiféle szennyeződés vagy hulladék keletkezne, akkor szakembereink fognak gondoskodni azok eltakarításáról, illetve a lakása tisztán hagyásáról!  A kamerás csatornavizsgálat cégünknél egy jól bevált rutineljárásnak számít, így büszkén jelenthetjük ki, hogy mind szakmailag, mind a felszereltséget illetően is, teljesen felkészülten állunk neki bármilyen bevetésnek! 

csatorna kamerázás
A csatorna kamerázás segítségével gyorsan és pontosan megállapítható a problémái forrása! 

Mi történik a kamerás csatornavizsgálat során?


A kamerás csatornavizsgálat során egy olyan speciális kamerát alkalmazunk, amely a víz- és szennyeződésálló tulajdonságainak köszönhetően nem csak egy stabil feltérképezést tesz lehetővé a vizsgált szakaszon , de erős megvilágításával és méterszámlálásával, milliméter pontos jelentést tud adni az aktuális helyzetéről. A kamerás csővizsgálat során a vékony vezeték végén lévő apró kamerafej a távirányításos mozgás segítségével egy tiszta és éles képet ad a szennyvízcső belső állapotáról, a gerinccsatornáról vagy csak az összekötések állapotáról, mellyel nagyban megkönnyíthető a szakemberek munkája. Ez azt jelenti, hogy a helyszínre érkező szakembereink folyamatosan nyomon tudják követni az apró kamerafej mozgását és aktuális lokációját, és a helyszínen azonnal ki is tudják értékelni a látottakat. Itt fontos leszögezni, hogy a kamerás csatornavizsgálat erősen szennyezett csatornában nem végezhető el, hiszen ebben az esetben szakembereink a kamera képernyőjén a feltérképezendő szakasz helyett leginkább csak a szennyeződést látnák.

A csatornakamerázás nem csak egy rendkívül gyors és problémamentes eljárás , de végeredményben semmiféle eltakarítást megkívánó plusz munkával nem jár. A megrendelő szempontjából is sokkal költséghatékonyabb módszer, hiszen kár lenne egy apró meghibásodás miatt egy egész fal bontásába belemenni, így viszont, ha úgy adódik, akkor a bontás is csak egy előre meghatározott helyen válik szükségessé, így lecsökkenthető a helyreállítás költsége is. Végeredményben elmondható, hogy a csatornakamerázás segítségével nem csak a későbbi problémák kialakulását előzhetjük meg, de megrendelőként, jóval alacsonyabb költséggel is számolhatunk a felesleges bontási munkálatok kiiktatásával.

A kamerás csatornavizsgálat segítségével tehát nem csak azt tudjuk megállapítani, hogy az olykor több 10 méter hosszú csövön belül pontosan hol található a vízszivárgást okozó repedés vagy sérülés, de a makacs dugulást okozó lerakódások, idegen tárgyak jelenléte mellett a csövek általános állapotát, helyzetét, lejtését vagy éppen deformációját is könnyedén felmérhetjük vele . Végül, de nem utolsó sorban pedig a csatornakamerázás segítségével nem csak mi dőlhetünk hátra, de a környezetünk nyugalmának felesleges megzavarása nélkül bizonyosodhatunk meg róla, hogy csöveink, csatornáink még igen hosszú ideig kiszolgálhatnak majd minket.

Kérje bátran a 0-24 órában igénybe vehető csatorna kamerázás szolgáltatásunkat Budapesten, illetve Pest és Fejér megye teljes területén!

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

Csatorna kamerázás a gyakorlatban


csatorna kamerázás referencia

csatorna kamerázás referencia

csatorna kamerázás referencia

csatorna kamerázás referencia

csatorna kamerázás referencia

csatorna kamerázás referencia

Mikor ajánljuk a szennyvízcső kamerázást?


Ha úgy gondoljuk, hogy egy konkrét probléma merült fel a csatornarendszerünkben, egy folyamatosan visszatérő problémával szembesülünk, vagy csak szeretnénk megelőzni az esetleges későbbi kellemetlenségeket és egy általános állapotfelmérés alá vetnénk csöveink állapotát, akkor feltétlenül ajánlott a csatornakamerázás módszere. Sokan, egy pusztán telefonos érdeklődés során próbálják meg felmérni, hogy szükség lesz-e a csatornakamerázás módszerére, azonban nekünk mindenképpen tudnunk kell, hogy mivel állunk szemben. Vannak azonban olyan konkrét esetek, amikor szinte már az első érdeklődés után is egyértelművé válik, hogy szükség lesz a csatornakamerázás vizsgálatára. A kamerás csővizsgálat igénybevételére szolgáló leggyakoribb esetek a következők:

Konkrét problémák esetén

 • Amennyiben bármikor azt tapasztalja, hogy visszatérő dugulás jelentkezik az otthonában még a többszöri duguláselhárítás ellenére is

Léteznek olyan egyszerűbb dugulások, amelyek könnyen orvosolhatóak, viszont ha visszatérő dugulást tapasztalunk, akkor már nem biztos, hogy csupán lerakódásokról és szennyeződésekről van szó. A csatorna kamerázás módszere bontásmentesen lehetővé teszi a problémák feltárását. Tudta? Az esetek 90%-ában azt tapasztaljuk, ha egy dugulás többször visszajön az csőtörést jelent, így a dugulás elhárítása után érdemes megvizsgálni a csövek állapotát. A csatornakamerázás elkezdése előtt bizonyos esetekben szükség lehet a csatorna tisztítására is, hiszen egy erősen szennyezett csatornában nem lehet a készüléket bevezetni. A szennyvízcső kamerázás a csőtörés utáni helyreállítás ellenőrzésére is egy remek eszköz.

 • Bizonyítottan idegen tárgy esett a csőhálózatba
 • Lehetséges gyökérbenövés a csatornarendszerben
 • Az épület bármelyik részében süllyedést tapasztal vagy talajmozgásra lesz figyelmes a kertben
 • Vizesedést észlel a falakban a csőhálózat valamelyik részén, vagy különböző lefolyó hibák jelentkeznek
  A kamerás csatornavizsgálat mindezeket a problémákat felderíti!

Felújítás, építkezés, lakásvásárlás esetén

Mielőtt aláírnák a szerződést és átvennénk álmaink otthonának kulcsát, érdemes alaposan átnézetni az ingatlan csőhálózatát, még akkor is, ha egyébként nincs semmiféle probléma vele. Különösen igaz ez, ha egy olyan régebbi típusú ingatlanba költözünk be, ahol nem ismerhetjük az építési munkálatok minden szegletét, hiszen könnyen lehet, hogy a házban lévő csőrendszer már rég elavult. A kamerás csővizsgálat folyamatát egy új ház építésénél sem érdemes kihagyni, hiszen elkerülhetőek és feltárhatóak vele bizonyos kivitelezési hibák, de felújítások vagy bővítések során is előnyünkre válhat. Így tehát, ha szeretnénk lekövetni új otthonunkban a csőátmérőket, a csatornák helyes lejtését vagy csak lényeges szempont egy lakás átalakítás miatt a már meglévő csőhálózat fordulóinak vagy kanyarjainak feltérképezése, akkor a kamerás csatornavizsgálat lesz a mi legjobb választásunk erre a feladatra.

A csatorna kamerázás segítségével biztos döntést hozhatunk
A csatorna kamerázás új és régebbi építésű ingatlanokban egyaránt hasznos feltérképezést jelent a csövek állapotáról

Általános állapot felmérés esetén

A csatorna vizsgálat a legtöbb esetben sajnos csak akkor válik aktuálissá, ha valami konkrét probléma merül fel, azonban jobb félni, mint megijedni, és az esetlegesen bekövetkezett károkat előre megelőzni egy általános állapotfelméréssel. A csatornakamerázás hallatán elsőre sokan valami újabb felesleges pénzkidobásra asszociálnak, azonban talán bele sem tudunk gondolni abba, hogy egy korszerű kamerás csővizsgálat segítségével később majd végezetül mennyit spórolhatunk meg. A csatornavizsgálat ebben az esetben is egy gyors és rutin vizsgálatnak számít, ahol olyan problémaforrások is kiütközhetnek, amelyekre nem is gondoltunk volna. A szennyvízcsövek állapota idővel romlik, bizonyos időközönként érdemes kamerával végigmérni, hogy nincs-e valahol a felületén komolyabb sérülés. A vízszivárgás apró repedéseken keresztül hosszú távon komoly károkat okozhat, de ha sikerül időben felismernünk, akkor elkerülhetőek a komolyabb sérülések és a későbbi csőtörés veszélye.

Előzze meg csatorna kamerázás segítségével az indokolatlan bontási munkálatokat és bízzon a profi megoldásokban!


Hazánkban a csatornakamerázás egy speciális szakmai tudást igénylő munkafolyamat, hiszen nem csak megfelelően kell tudni bánni a kamerával, de a látottak alapján azonnali és precíz döntést kell hozni az adott problémát illetően. Cégünknél, a csatornakamerázással minden esetben egy magas szakmai tudással felvértezett munkatárs foglalkozik, aki a helyszínre kiérkezve, csakis profi Rothenberg eszközök segítségével dolgozik majd. Bízza nyugodton ránk csövei és csatornarendszere állapotának felmérést a korszerű kamerás csővizsgálat segítségével, és mentse meg otthonát a még nagyobb károk, és a visszafordíthatatlan bontási folyamatok elől! 

Ha csatorna kamerázás vagy kamerás csővizsgálat a cél, akkor a Dénes Építőipari Kft. profi eszközeivel máris célegyenesben leszünk!

Hívjon minket most!

+36 70 672 0299

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!