Szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése

2022. július 13.
386
szennyvíz csatorna kiepitese

Szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése a Dénes Építőipari Kft. által


Egy új szennyvíz csatorna kiépítése nem csak akkor válhat elengedhetetlenné, ha éppen álmaink otthonát tervezgetjük megépíteni, de akkor is, ha az előző rendszer már olyan állapotba került, hogy elengedhetetlen lesz a cseréje. Mivel ebben az esetben egy nem kis munkafolyamatról van szó, nagyon is számít a precíz, gyors és hatékony munkavégzés. Cégünk hosszú évek óta képviselteti magát a szakmában, így modern eszközökkel és rutinos csapattal indulunk útnak, ha szennyvízcső szerelése, szennyvízhálózat kiépítése a cél!

Generációkon átívelő megoldásban gondolkodik? Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

+36 70 672 0299

Miért fontos, hogy az új szennyvízhálózat kiépítése szakértői kezekben összpontosuljon?


A szennyvíz csatorna kiépítése az egyik legnehezebb vízvezeték-szereléssel kapcsolatos teendő, hiszen mindennek passzolnia kell ahhoz, hogy a rendszer évtizedeken át megbízhatóan tudjon funkcionálni. Otthonunkban nem telik el úgy nap, hogy ne használnák a vizes berendezéseket, ne fürödne valaki esténként, ne mosogatnánk, vagy nyáron ne oltanánk szomját a növényeknek. Éppen ezért, a legkisebb fennakadás is nagy bosszúságokat tud eredményezni. Abban az esetben, ha nem szennyvíz szerelés lesz a cél, hanem egy teljesen új szennyvíz csatorna kiépítése, egy nagyon alaposan átgondolt tervnek kell megelőznie a kivitelezést. Előfordulhat ugyanis, hogy a szennyvízcsatorna bekötés során a szakembereknek nagyobb feladattal kell megbirkózniuk a vártnál. Ilyen lehet egy domboldalan fekvő ingatlan, egy nagyon magas épület, vagy egy extrém nagy terheléssel járó környezet is.

Az új szennyvízcső lefektetése még az előtt meg kell történjen, hogy épülő házunk biztos talpakon kezdene állni. A tervezésnél szakembereink kritikus szemmel mérik fel a terepet. A projekt során olyan jelentéktelennek tűnő dolgokat is figyelembe kell venni, mint a várható környezeti terhelés (pl. csapadék mennyisége), amit jó esetben nagyon nehéz előre megjósolni tekintve a hazai éghajlati viszonyokat. De a későbbi használatot illetően sokat nyomhatnak a latba a várható talajviszonyok is (pl. talaj tömörsége, minősége), amit geológiai vizsgálatokkal kell megállapítani, illetve az sem mindegy, hogy mennyi fa, zöld növény található a területen.

Csak néhány dolog a teljesség igénye nélkül:

  • megfelelő szerelvények, csőátmérő kiválasztása: az egyik legnépszerűbb anyag a PVC vagy KG műanyag cső, hiszen kellő rugalmasságot és szilárdságot biztosít a víztömegnek, átmérőjét tekintve pedig min. 110-120 mm lesz az elfogadható
  • optimális lejtés beállítása: a lejtéstartomány megtervezése nagyon fontos. Ha túl kicsi lesz, akkor a dugulás állandó vendége lesz otthonunknak, ha pedig túl nagy, akkor erózióval kell számolnunk. Ideális esetben méterenként legalább egy fél vagy 1 cm a dőlésszög
  • lefektetési mélység megtervezése: a megfelelően tömörített talaj elengedhetetlen része a folyamatnak, illetve az is mérvadó lesz, hogy mekkora mértékű a földtakarás. Optimális esetében legalább 1 méter mélyre kell fektetni a csöveket, különben könnyen eldeformálódhatnak a terheléstől
  • egyéb apróságok: gondoskodni kell még a tisztítóaknák, tisztítónyílás kialakításáról is, de az sem mindegy, hogy milyen távolságra alakítjuk ki ezeket a telekhatártól.

Mindezt az önkormányzatok által rögzített rendeletek, szabványok szigorú figyelembevételével végezzük el!Szennyvíz csatorna kiepitese, szennyvízcső szerelés
A szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése komoly szakértelmet igénylő feladat

Régi szennyvíz szerelés forog kockán? Mitől válhat a rendszer használhatatlanná?


Mint, ahogy már említettük, nem csak egy új szennyvíz csatorna kiépítése jöhet szóba, de bizonyos feltételek mellett a régi rendszerek javítása is megoldhatóvá válik. A csatornavezetékek gyakorlatilag csak akkor nincsenek igénybe véve, amikor nem tartózkodunk otthon. De ez sem feltétlenül igaz, hiszen a mai modern berendezések (pl. mosógép, mosogatógép), már előre programozottan is képesek üzemelni. A folyamatos vízhasználat, a nyomásingadozás, a hőmérséklet változás, sőt még egy csokor környezeti hatás is ludas lehet abban, hogy a rendszerek előbb-utóbb veszíteni fognak ellenálló képességükből. És akkor a listában még meg sem említettük az előző kivitelezési hibákat vagy az idő vasfogát.

Nekünk, bent lakóknak valószínűleg ez eleinte fel sem fog tűnni, hiszen láthatatlan hibák alakulnak ki. Például a csövek belseje elkezd korrodálni, megindul a vízkövesedés, vagy kisebb-nagyobb repedések kezdenek el éktelenkedni a felületeken. Elég egy aprócska hajszálrepedés is ahhoz, hogy abból később csőtörés alakuljon ki. Ezt azonban nem csak mi, emberek idézhetjük elő a vizes rendszerek használatával, de a minket körülvevő zöld környezet is. Gondoljunk itt egy ártalmatlannak tűnő gyümölcsfára, ami később akkorára cseperedik, hogy az egyre szélesebbre és mélyebbre hatoló gyökérzete szétnyomja majd a csatornacsöveket. Mutatjuk, hogy mik lehetnek a szennyvíz csőtörés jelei!

Megfizethető szennyvíz csatorna kiépítése ár után keresgél? Rejtett költségek nélkül dolgozunk!

+36 70 672 0299

A szennyvíz csőtörés jelei, avagy mikor válhat szükségessé az új szennyvízcsatorna bekötés?


A szennyvíz csőtörés jelei habár szívesen mutatják meg magukat, nem árt résen lennünk, hiszen nagyon gyakran össze lehet keverni azokat a hagyományos dugulással. Számtalan telefonhívást kaptunk már, ahol makacs dugulás miatt riasztottak minket, majd egy alapos diagnosztika után derült csak ki, hogy valójában csőrepedésről/csőtörésről volt szó – ami persze sokkal kellemetlenebb forgatókönyv.

A szennyvíz csőtörés jelei lehetnek:

  • a fürdőszobában, konyhában, pincében szokatlan vízfoltok jelennek meg
  • fel nem száradó, sáros vízterületek lesznek a kerthelyiségben
  • a falak is elkezdenek vizesedni, penészesedni
  • magasabb lesz a vízszámla, magától pörög a vízóra
  • valahonnan orrfacsaró csatornaszag kezd el terjengeni.

Szennyvíz csatorna kiepitese, szennyvízcső szerelés
A szakszerű szennyvíz csatorna kiépítése elengedhetetlen, csak így mentesülhetünk ugyanis a későbbi bosszúságoktól

Hogyan lehetséges egy elromlott szennyvízcső szerelése? Szennyvíz csatorna kiépítése szakszerű javítással!


Ez mindig attól függ, hogy mekkora szakasz, milyen mértékben érintett. Miután a csatorna diagnosztikával feltártuk a hiba pontos helyét, lehet, hogy elegendő lesz csupán egy adott csőszakaszt kicserélni. A felderítést profi Rothenberg épületgépészeti eszközzel végezzük, a szennyvíz szerelés munkafolyamata előtt pedig szabaddá tesszük a munkaterületet. Az új szennyvízcsatorna bekötés során minőségi alkatrészeket, anyagokat alkalmazunk. A szennyvíz szerelés munkafolyamatánál minden esetben törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb kosszal, felfordulással bonyolítsuk le a javítást, és a helyreállítási munkálatokat is megoldjuk házon belül. Emellett pedig barátságos szennyvíz csatorna kiépítése ár kialakításával igyekszünk levenni ügyfeleinkről a terhet.

Mi is az a kamerás csatornavizsgálat, és miért lehet előnyös a szennyvíz szerelés során?


A teljes bontási- majd helyreállítási költség nagyon magasra rúghat abban az esetben, ha a szakemberek nem tudják, hogy merre induljanak el a folyamatban. A speciális felderítő módszerek megjelenése áttörést jelentett a vízvezeték-szerelő szakmában. Egyrészt gyorsan és hatékonyan végezhetünk csatorna diagnosztikát, másrészt pedig a háztulajdonosok is sokkal jobban járhatnak, ha felesleges bontási, vésési munkálatok nélkül tárhatjuk fel a probléma – ez esetben a csőtörés - pontos helyét. Cégünknél mindegy, hogy egy merőben új szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcsatorna bekötés vagy a régi szennyvízcső szerelése a cél, a csatorna kamerázás módszerét alkalmazzuk.

A csatorna kamerázás során a szakemberek vizuális betekintést nyerhetnek a szennyvíz elvezető csatornák belsejébe. A folyamatot végző szakember pedig egy külső kameraképen követheti végig a LED megvilágítással felszerelt kamera útját. Az is lehet, hogy csak rosszak az illesztések, vagy nem megfelelő a szennyvízcső lejtése – mindenre fény fog derülni. A látottak kiértékelése után pedig hamar el lehet dönteni, hogy ha bontani kell, akkor pontosan melyik szakaszon kell majd nekifogni. Egészen minimálisa szoríthatjuk helyreállítási költségeinket is, mivel csak a legkisebb mértékben kell bontásra hagyatkozni a szennyvíz szerelés során. Semmi szükség az akár több százezer Forintért lefektetett burkolat megbontására, vagy a gyönyörű pázsittal kialakított kert felásására azért, hogy megtaláljuk a töréssel érintett csatornaszakaszt.

Szennyvízhálózat kiépítése, szennyvízcső szerelése a cél? Egy kézben intézünk el mindent!

+36 70 672 0299

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!