Szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése

2022. július 13.
2645
szennyvíz csatorna kiepitese

Szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése a Dénes Építőipari Kft. által


Egy új szennyvíz csatorna kiépítése nem csak akkor válhat elengedhetetlenné, ha éppen álmaink otthonát tervezgetjük megépíteni, de akkor is, ha az előző rendszer már olyan állapotba került, hogy elengedhetetlen lesz a cseréje. Mivel ebben az esetben egy nem kis munkafolyamatról van szó, nagyon is számít a precíz, gyors és hatékony munkavégzés. Cégünk hosszú évek óta képviselteti magát a szakmában, így modern eszközökkel és rutinos csapattal indulunk útnak, ha szennyvízcső szerelése, szennyvízhálózat kiépítése a cél!

Generációkon átívelő megoldásban gondolkodik? Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

+36 70 672 0299

Szennyvízcsatorna bekötés, szerelés, avagy hogyan vélekednek erről a tulajdonosok?


Általában kétféle ember létezik. Az egyik idejében felismeri, hogy baj van a vízvezeték-rendszerrel és máris nyúl a telefon után, a másik pedig addig húzza-halasztja a dolgot, amíg nem keletkezik valamilyen anyagi kár. Az új szennyvízcsatorna bekötése kétségkívül nem a legkellemesebb dolog, amit az ingatlantulajdonosok el tudnak maguknak képzelni. És, hogy mitől tartanak leginkább? A napokig tartó munkálatoktól, a jövés-menéstől, az idegesítő zajtól, a szakemberek kerülgetésétől, na meg a méteres gödröktől, amik a hátsó kertjükben tátongnak. Pedig előbb-utóbb be kell látnunk, hogy csak úgy fognak mindennapjaink újra a régi kerékvágásba kerülni, ha bizony belevágunk a szennyvízcsatorna bekötés projektjébe. A jó hír azonban az, hogyha olyan profi céget bíz meg a kivitelezéssel, akárcsak a Dénes Építőipari Kft. csapata, akkor garantáljuk, hogy hatékony munkavégzéssel, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel és megfizethető szennyvízcsatorna szerelés árak kínálásával valósítjuk meg teendőit!

Miért fontos, hogy az új szennyvízhálózat kiépítése szakértői kezekben összpontosuljon?


A szennyvíz csatorna kiépítése az egyik legnehezebb vízvezeték-szereléssel kapcsolatos teendő, hiszen mindennek passzolnia kell ahhoz, hogy a rendszer évtizedeken át megbízhatóan tudjon funkcionálni. Otthonunkban nem telik el úgy nap, hogy ne használnák a vizes berendezéseket, ne fürödne valaki esténként, ne mosogatnánk, vagy nyáron ne oltanánk szomját a növényeknek. Éppen ezért, a legkisebb fennakadás is nagy bosszúságokat tud eredményezni. Abban az esetben, ha nem szennyvíz szerelés lesz a cél, hanem egy teljesen új szennyvíz csatorna kiépítése, egy nagyon alaposan átgondolt tervnek kell megelőznie a kivitelezést. Előfordulhat ugyanis, hogy a szennyvízcsatorna bekötés során a szakembereknek nagyobb feladattal kell megbirkózniuk a vártnál. Ilyen lehet egy domboldalan fekvő ingatlan, egy nagyon magas épület, vagy egy extrém nagy terheléssel járó környezet is.

Az új szennyvízcső lefektetése még az előtt meg kell történjen, hogy épülő házunk biztos talpakon kezdene állni. A tervezésnél szakembereink kritikus szemmel mérik fel a terepet. A projekt során olyan jelentéktelennek tűnő dolgokat is figyelembe kell venni, mint a várható környezeti terhelés (pl. csapadék mennyisége), amit jó esetben nagyon nehéz előre megjósolni tekintve a hazai éghajlati viszonyokat. De a későbbi használatot illetően sokat nyomhatnak a latba a várható talajviszonyok is (pl. talaj tömörsége, minősége), amit geológiai vizsgálatokkal kell megállapítani, illetve az sem mindegy, hogy mennyi fa, zöld növény található a területen.

Csak néhány dolog a teljesség igénye nélkül:

  • megfelelő szerelvények, csőátmérő kiválasztása: az egyik legnépszerűbb anyag a PVC vagy KG műanyag cső, hiszen kellő rugalmasságot és szilárdságot biztosít a víztömegnek, átmérőjét tekintve pedig min. 110-120 mm lesz az elfogadható
  • optimális lejtés beállítása: a lejtéstartomány megtervezése nagyon fontos. Ha túl kicsi lesz, akkor a dugulás állandó vendége lesz otthonunknak, ha pedig túl nagy, akkor erózióval kell számolnunk. Ideális esetben méterenként legalább egy fél vagy 1 cm a dőlésszög
  • lefektetési mélység megtervezése: a megfelelően tömörített talaj elengedhetetlen része a folyamatnak, illetve az is mérvadó lesz, hogy mekkora mértékű a földtakarás. Optimális esetében legalább 1 méter mélyre kell fektetni a csöveket, különben könnyen eldeformálódhatnak a terheléstől
  • egyéb apróságok: gondoskodni kell még a tisztítóaknák, tisztítónyílás kialakításáról is, de az sem mindegy, hogy milyen távolságra alakítjuk ki ezeket a telekhatártól.

Mindezt az önkormányzatok által rögzített rendeletek, szabványok szigorú figyelembevételével végezzük el!



Szennyvíz csatorna kiepitese, szennyvízcső szerelés
A szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése komoly szakértelmet igénylő feladat

Régi szennyvíz szerelés forog kockán? Mitől válhat a rendszer használhatatlanná?


Mint, ahogy már említettük, nem csak egy új szennyvíz csatorna kiépítése jöhet szóba, de bizonyos feltételek mellett a régi rendszerek javítása is megoldhatóvá válik. A csatornavezetékek gyakorlatilag csak akkor nincsenek igénybe véve, amikor nem tartózkodunk otthon. De ez sem feltétlenül igaz, hiszen a mai modern berendezések (pl. mosógép, mosogatógép), már előre programozottan is képesek üzemelni. A folyamatos vízhasználat, a nyomásingadozás, a hőmérséklet változás, sőt még egy csokor környezeti hatás is ludas lehet abban, hogy a rendszerek előbb-utóbb veszíteni fognak ellenálló képességükből. És akkor a listában még meg sem említettük az előző kivitelezési hibákat vagy az idő vasfogát.

Nekünk, bent lakóknak valószínűleg ez eleinte fel sem fog tűnni, hiszen láthatatlan hibák alakulnak ki. Például a csövek belseje elkezd korrodálni, megindul a vízkövesedés, vagy kisebb-nagyobb repedések kezdenek el éktelenkedni a felületeken. Elég egy aprócska hajszálrepedés is ahhoz, hogy abból később csőtörés alakuljon ki. Ezt azonban nem csak mi, emberek idézhetjük elő a vizes rendszerek használatával, de a minket körülvevő zöld környezet is. Gondoljunk itt egy ártalmatlannak tűnő gyümölcsfára, ami később akkorára cseperedik, hogy az egyre szélesebbre és mélyebbre hatoló gyökérzete szétnyomja majd a csatornacsöveket. Mutatjuk, hogy mik lehetnek a szennyvíz csőtörés jelei!

Megfizethető szennyvíz csatorna kiépítése ár után keresgél? Rejtett költségek nélkül dolgozunk!

+36 70 672 0299

A szennyvíz csőtörés jelei, avagy mikor válhat szükségessé az új szennyvízcsatorna bekötés?


A szennyvíz csőtörés jelei habár szívesen mutatják meg magukat, nem árt résen lennünk, hiszen nagyon gyakran össze lehet keverni azokat a hagyományos dugulással. Számtalan telefonhívást kaptunk már, ahol makacs dugulás miatt riasztottak minket, majd egy alapos diagnosztika után derült csak ki, hogy valójában csőrepedésről/csőtörésről volt szó – ami persze sokkal kellemetlenebb forgatókönyv. Érdemes tehát megjegyezni, hogy a visszatérő dugulások háttérében sajnos 90%-ban csőtörés áll fenn, amit azonnal orvosolni kell.

A szennyvíz csőtörés jelei lehetnek:

Fel nem száradó területek beltérben és kültérben: áll a víz a fürdőszobában, még annak ellenére is, hogy felmostunk zuhanyzás után, de a konyhában, pincében is szokatlan vízfoltok jelenhetnek meg. A kert esetében is hasonló jelenségre figyelhetünk fel, amik leginkább sáros vízterületek formájában jelentkeznek. Ilyenkor sajnos elkerülhetetlen lesz a szennyvízcsatorna felújítás vagy az új szennyvízcsatorna építés.

Vizes falak, magas páratartalom, penészedés: eleinte gyanakodhatunk arra, hogy rosszul záródnak a nyílászárók, netán a tető, födém szigetelésével van a baj, érdemes lehet azonban elgondolkodni azon, hogy csőtörés is okozhatja ezeket. A nedves környezet pedig kedvez a penészgombák elszaporodásának, amiktől csak nagy nehézségek árán szabadulunk meg.

Szokatlanul magas vízszámla: ha nem használtunk több vizet a kelleténél, mégis tetemesebb összegű csekk érkezik meg a hónap végén, akkor sajnos jó eséllyel csőtörés van a háttérben, és szivárog a víz a rendszerben. Szintén ehhez köthető jelenség a kis kerék, ami a vízórán pörög, még annak ellenére is, hogy nem folyatjuk a vizet. 

Kellemetlen szagok: talán senkinek nem kell bemutatni a mindent átható csatornaszagot, ami rendszerint akkor szeret megjelenni, ha vendégeket várunk otthon. Ha egy egyszerűbb dugulás elhárítás nem oldja meg a dolgot, akkor csőtörés, csőrepedés lehet a ludas.

Alacsony víznyomás: általában 3,5 bar körüli érték tekinthető optimálisnak, az ennél alacsonyabb érték már aggodalomra adhat okot, főleg akkor, ha hirtelenjében következik be. Ez ugyanis annak is lehet a jele, hogy megsérült valahol a cső, és az új szennyvízcsatorna bekötése elengedhetetlenné válik. 

Mit tegyen, ha már megtörtént a baj? Szennyvízcsatorna szerelés, szennyvízcsatorna javítás azonnal!


Tételezzük fel, hogy csőtörés történt a vízvezeték-rendszerben, esetleg áll a víz valahol. Nagyon fontos, hogy ne essünk pánikba, próbáljuk megőrizni a hidegvérünket és mielőbb értesítsünk egy szakembert. Cégünk például 0-24 órás rapid szolgáltatással rendelkezik, ezt a rendszert pedig pont az ilyen esetekre fejlesztettük ki. Nekünk akár az éjszaka közepén is telefonálhat, mi pedig 1 órán belül a helyszínre érkezünk. Amíg várja a szakemberek megérkezését, a további károk megakadályozása végett, zárja el a vizet otthonában. Emellett pedig győződjön meg róla, hogy a közelben lévő elektromos berendezések (pl. bojler) is áramtalanításra kerültek. Ha egyértelműen látszik, hogy hol történt csőtörés, igyekezzen elpakolni az útból, hogy a szakemberek azonnal megkezdhessék az elhárítást. Miután kollégáink sikeresen befejezték a munkát, már a helyszínen időpontot tudnak egyeztetni, hogy mikor valósuljon meg az új szennyvízcsatorna bekötése.  

Szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése
A szennyvízcsövek mélyen a föld alatt futnak

Elegendő a régi szennyvízcsatorna felújítás vagy mindenképpen az új szennyvízcsatorna építés a megoldás?


Ez mindig attól függ, hogy mekkora szakasz, milyen mértékben érintett. Miután a csatorna diagnosztikával feltártuk a hiba pontos helyét, lehet, hogy elegendő lesz csupán egy adott csőszakaszt kicserélni. Egy csatornahálózat akár több tíz méter hosszan is futhat a föld alatt, így egy rendkívül komplex rendszerről van szó. Szerencsére, ha új ítéljük meg, hogy csak egy kisebb rész érintett pl. csőtörés következett be valamelyik szakaszon, akkor a szennyvízcsatorna javítás gondolata is felmerülhet. Érdemes azonban kiemeli, hogy amennyiben egy túlkoros, elavult rendszerről van szó, akkor a szennyvízcsatorna felújítás helyett bölcsebb döntés lehet a komplett cserében gondolkodni. Hiába cseréljük ki ugyanis a hibás csőszakaszt, ha pár hónap majd máshol üti fel a fejét, talán egy sokkal súlyosabb probléma. A hosszú távú, tartós végeredményért tehát mindenképpen az új szennyvízcsatorna kiépítése, szennyvízcsatorna bekötése hozhat biztos megoldást. Nálunk a szennyvízcsatorna kiépítése ár alapján mindenképpen kifizetődő lesz.

Hogyan lehetséges egy elromlott szennyvízcső szerelése? Szennyvíz csatorna kiépítése szakszerű javítással!


Az első és legfontosabb lépés a szennyvízcsatorna szerelés során, hogy a lehető legpontosabban kiderítsük, hogy hol és melyik csőszakasz érintett. Mielőtt azonban azt gondolná, hogy ehhez fel kell túrni az egész kertet vagy le kell bontani a teljes fürdőszoba burkolatot, szeretnénk megnyugtatni, hogy a csatorna diagnosztika segítségével csak ahhoz a kis részhez kell hozzányúlni, ahol a hiba forrása található. A felderítést profi Rothenberg épületgépészeti eszközzel végezzük, a szennyvíz szerelés munkafolyamata előtt pedig szabaddá tesszük a munkaterületet, és a szennyvízcsatorna tisztítása is megtörténik. Miután megtaláltuk a hibás csövet, munkatársaink szakszerűen kiemelik a helyéről, majd újat tesznek be. Az új szennyvízcsatorna bekötés során minőségi alkatrészeket, anyagokat alkalmazunk, amiket magunkkal viszünk a helyszínre, így Önnek az eszközök beszerzésével sem kell törődnie. A szennyvíz szerelés munkafolyamatánál minden esetben törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb kosszal, felfordulással bonyolítsuk le a javítást, és a helyreállítási munkálatokat is megoldjuk házon belül. Kert esetében cégünk mini kotrója pillanatok alatt betemeti a kiásott földet és tereprendezéssel zárjuk a munkát. Emellett pedig barátságos szennyvíz csatorna kiépítése ár kialakításával igyekszünk levenni ügyfeleinkről a terhet.

Szennyvízcsatorna kiépítése, szennyvízcső lefektetése gépi földmunka segítségével


A vízszerelő munkák, legyen az egy új szennyvízcsatorna kiépítése vagy egy régi szennyvízcsatorna szerelés, nem tartoznak a legkönnyebb feladatok közé. Hisz, gondoljuk csak végig, ha a kertben történik meg a csőtörés, akkor először a szakembereknek teljesen szabaddá kell tennie a munkaterület, ami sok esetben tereprendezést, avagy az útban lévő fák, növényzet eltávolítását is jelentheti. Ha pedig ezzel megvannak, akkor ki is kell ásni a régi csöveket. A csatornarendszerek azonban akár több méterrel a föld alatt futnak, így pusztán az elkészültek is igen nagy erőfeszítésbe kerülnek. A hagyományos eszközökkel történő kézi munkavégzés viszont sok időt elvesz a projektből és lassítja annak ütemét. Éppen ezért a gördülékeny szennyvízcsatorna bekötése céljából, nagyon nagy segítséget nyújtanak a munkagépek. Cégünk például saját mini kotróval rendelkezik, ami egyet jelent azzal is, hogy gyorsan és hatékonyan tudjuk ellátni a megrendeléseket, legyen az új szennyvízcső lefektetése, akár a régiek cseréje. 

Szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcső szerelése
Egy mini kotróval a munka is hatékonyabbá válik

Mit tud cégünk mini kotrója, ha egy új szennyvízcsatorna bekötése a cél?


A mini kotróban azt szeretjük a legjobban, hogy egy nagyon sokoldalú munkagépről van szó. Például nem csak a tereprendezés során válhat hasznunkra, de segít az anyagmozgatásban, az árokásásban, és még a földelésben is. Az új szennyvízcsatorna kiépítése során tehát a munkafolyamat összes lépésében jelen van. Pillanatok alatt kiássa nekünk a földet, a kiemelt mennyiséget arrébb teszi, majd a szennyvízcső lefektetése után, vissza is temeti azt földdel. Kompakt méretének hála, még a legszűkösebb helyen is elfér, legyen az egy kicsi kert, vagy egy szűk kertkapu, amin át kell vele haladni. Ami pedig még ígéretesebbé teszi, hogy ezáltal nagyobb volumenű megrendelések is teljesíthető válnak. Cégünk tehát hamarabb végez a rá bízott projekttel, és az ügyfél is jól jár, hiszen a szennyvízcsatorna kiépítése ár alapján is kedvezőbbé válhat.

Mi is az a kamerás csatornavizsgálat, és miért lehet előnyös a szennyvíz szerelés során?


A teljes bontási- majd helyreállítási költség nagyon magasra rúghat abban az esetben, ha a szakemberek nem tudják, hogy merre induljanak el a folyamatban. A speciális felderítő módszerek megjelenése áttörést jelentett a vízvezeték-szerelő szakmában. Egyrészt gyorsan és hatékonyan végezhetünk csatorna diagnosztikát, másrészt pedig a háztulajdonosok is sokkal jobban járhatnak, ha felesleges bontási, vésési munkálatok nélkül tárhatjuk fel a probléma – ez esetben a csőtörés - pontos helyét. Cégünknél mindegy, hogy egy merőben új szennyvíz csatorna kiépítése, szennyvízcsatorna bekötés vagy a régi szennyvízcső szerelése a cél, a csatorna kamerázás módszerét alkalmazzuk.

A munkafolyamat első lépése a szennyvízcsatorna tisztítása. A csatorna kamerázás során ugyanis a szakemberek vizuális betekintést nyerhetnek a szennyvíz elvezető csatornák belsejébe, így csak azután lehet bevezetni a kamerát, miután megtörtént a szennyvízcsatorna tisztítása. A folyamatot végző szakember pedig ilyenkor egy külső kameraképen követheti végig a LED megvilágítással felszerelt kamera útját. Az is lehet, hogy csak rosszak az illesztések, vagy nem megfelelő a szennyvízcső lejtése – mindenre fény fog derülni. A látottak kiértékelése után pedig hamar el lehet dönteni, hogy ha bontani kell, akkor pontosan melyik szakaszon kell majd nekifogni. Egészen minimálisa szoríthatjuk helyreállítási költségeinket is, mivel csak a legkisebb mértékben kell bontásra hagyatkozni a szennyvíz szerelés során. Semmi szükség az akár több százezer Forintért lefektetett burkolat megbontására, vagy a gyönyörű pázsittal kialakított kert felásására azért, hogy megtaláljuk a töréssel érintett csatornaszakaszt.

Mitől függnek a szennyvízcsatorna szerelés árak?


A szennyvízcsatorna kiépítése ár alapján az alábbiak szerint módosulhat:

  • teljesen új, első szennyvízcsatorna bekötés a cél vagy a régieket kell cserélni
  • csere esetén részleges vagy a teljes csőszakasz érintett
  • csere előtt szükséges-e csőtörés elhárítás, illetve milyen állapotban vannak a régi csövek
  • az új szerelvények esetén milyen anyagokat, technológiákat választunk
  • a lakáson belül vagy a kertben fut a javításra váró csővezeték
  • mekkora bontást/ásást igényel az új vezetékek beépítése, cseréje
  • van-e bármilyen nehezítő körülmény a munkaterületen
  • új szennyvízcsatorna bekötés során megvan-e minden szükséges engedély, előzetes alapvezeték rajz stb.

A fentiekből immáron jól látható, hogy többféle tényező is befolyásolja a költségeket, így egyedi árajánlat alapján dolgozunk. Ha érdeklik a pontos szennyvízcsatorna szerelés árak, kérjük, keressen minket bizalommal!

Szennyvízhálózat kiépítése, szennyvízcső szerelése a cél? Egy kézben intézünk el mindent!

+36 70 672 0299

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása